Advert
Advert
Advert

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SAYISI 350 BİNE ULAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanmayı bekleyen öğretmen sayısının 349 bin 277, buna karşın Bakanlığın ihtiyaç duyduğu öğretmen sayısının 66 bin 574 olduğunu açıkladı.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SAYISI 350 BİNE ULAŞTI
Bu içerik 4326 kez okundu.
Advert

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, her yıl on binlerce kişinin daha bu sayıya eklendiğini ifade ederek, "AKP iktidara geldiğinde birçok sorun gibi atanamayan öğretmen sorunu da yoktu. Tabela üniversiteler kurup neredeyse hepsinde eğitim fakültesi açan, ancak buradan mezun olacak gençlerin istihdamını planlamayan AKP'nin yarattığı atanamayan öğretmen sayısı 350 bine ulaşmış durumda. Artık bu rakamı 'atanamayan öğretmen nüfusu' diye tanımlamak gerek; çünkü birçok ilimizin nüfusundan fazla sayıya ulaşmış durumda. Karşı karşıya kaldığımız 'atama bekleyen öğretmen nüfusu', MEB'in öğreten istihdam politikasının çöktüğünün net göstergesidir" dedi.

   CHP'li Murat Emir'in, başta atama bekleyen öğretmenler olmak üzere öğretmenlerin sorunlarına ilişkin soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğretmen atamalarının tercihler ve KPSS puan üstünlüğüne göre yapıldığını hatırlatırken, 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle resmi eğitim kurumlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısının 66 bin 574 olduğunu bildirdi.

349 BİN 277 KİŞİ ATAMA BEKLİYOR

   Avcı soru önergesinin yanıtında, 21 Nisan 2016 tarihi itibariyle atama bekleyen öğretmen adayı sayısını da açıkladı. Buna göre, 2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmiş ve Bakanlığın yaptığı atamalar sonrasında atanması gerçekleşen ve bir sonraki atamaları bekleyen potansiyel öğretmen aday sayısı 349 bin 277.

   Bakan Avcı'nın açıkladığı sayısının içinde öğretmenlik mezunu olmasına karşın, atanabilme konusunda umudunu kesmiş kişilerin sayısına yer verilmedi. Ücretli ve kadrolu öğretmenlere verilen ücretleri de açıklayan Avcı, "Ücretli öğretmenlere ödenen net ücret 1.152,82 TL olup kadrolu öğretmenlere ödenen net ücret ise 2.509,10 TL'dir" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ