Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK’E SAHİP ÇIKIN!

Alaplı’ya verilen fakülte müjdesinin Devrek’e de verilmesini istiyoruz.

DEVREK’E SAHİP ÇIKIN!
Bu içerik 11708 kez okundu.
Advert

   -İbrahim Tığ-

 

    Devrek’in 4 yıllık fakülte doğal hakkı. Ancak yıllardır “İlçelere fakülte veremeyiz” söylemleriyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörleri halkımızı oyaladı.

    Dün gazetelere yansıyan bir habere göre, 1995 yılına kadar belde olan Alaplı ilçesine Teknoloji Fakültesi kurulması yönünde üniversite senatosu karar almış. Yani Alaplı’da fakülteye kavuşacak. Bunu gazeteler; AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “Teknoloji Fakültesinin müjdesini verdi” şeklinde kamuoyuna sundular. Çaturoğlu durumu şöyle özetledi; “Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer başkanlığında toplanan Üniversitesi senatosu bugün Alaplı’da Teknoloji Fakültesi kurulma kararı aldı. Tarihi bir gün yaşıyoruz.”

DEVREK ÜVEY EVLAT MI?

    Bölge Haber olarak, Devrek’te bir fakülte kurulması isteğimizi yıllardır dile getiriyoruz. Devrek’in kurtuluşunun fakülteyle olacağı kanısındayız. Gelin görün ki, 2 ve 4 yıllık yüksek okullar açarak halkımızı uyutmayı sürdürüyorlar.     Devrek’te başta Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Oda ve dernek başkanları, siyasi partilerin başkanları ilçemize fakülte kurulması yönünde kulaklarını tıkadılar. Devrekli vekil Özcan Ulupınar’ında küçük işlerle uğraşmaktan, Devrek’in kurtuluşu olacak olan fakültenin kurulması yönünde hiçbir adım attığı yok. Faruk Çaturoğlu “Alaplı’ya fakülte kurulacağının müjdesini” veriyor, Özcan Ulupınar’ın da en son verdiği müjde; Gelik Belde Belediye Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 50 bin TL tutarında çöp konteynırı verilmesiydi.

DEVREK ARTIK CİDDİYE ALINMALI

     14 yıllık AKP döneminde Devrek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda hep geriye gitti. 2002 yılında 67 binlerde olan Devrek’in nüfusu 53 binlere düştü. İşsizliğin getirdiği göçle köyler boşaltıldı. Devletin verdiği teşvikler, krediler halka, çiftçiye, girişimciye sağlıklı yansıtılmadı. Kısacası Zonguldak kalkınmada öncelikli iller kapsamına alınmalıdır.

    Devrek esnafı kötü günler geçiriyor, emeklisi, işçisi de öyle. Dolayısıyla bacasız fabrika durumunda olan fakültelerden birisinin Devrek’e kurulmasını istiyoruz. Bu Ziraat Fakültesi olabilir, Teknik Fakülte, Tarım bilimleri Fakültesi olabilir, buna da halkımız karar vermelidir. Bu amaçla, artık AKP Devrek İlçe Başkanının, belediye Başkanının özellikle de Özcan Ulupınar’ın bu ilçeyi ciddiye almasını istiyoruz.

KENT KONSEYİ ÖNCÜLÜK ETMELİ

    Devrek’te kurulan Kent Konseyi, Devrek’te fakülte kurulması yönünde öncülük etmeli. Çünkü 4 yıllık yüksek okul ile fakültenin ayırdın a olamayan yöneticilerle bu iş olmuyor. Devrek TSO, kan ağlayan, zorda olan ticaret sahiplerine üyelik aidatı için icra kağıtları göndermişken, halkımızın icralık durumları her geçen gün hızla artarken Devrek’te fakülte kurulması kaçınılmazdır.

İLÇENİN STK’LERİ NE İŞ YAPAR?

    Her geçen gün hemen her alanda geriye giden Devrek’te, bir çok sivil toplum kuruluşu var. Yalnız Devrek konusunda bir araya gelemiyorlar. Bu birlik ve beraberliğe öncülük etmesi gereken belediye başkanını ölüm korkusu sarmış. Bu yüzden cadde, sokak ve pazarda halka selam vereceği yerde önüne bakarak yürüyor.

    Taburun gidişine, 2 yıl önce kar nedeniyle çatısı çöken kapalı spor salonunun onarılmamasına, işsizliğin ve bununla birlikte göçün yaşanmasına seyirci kalan, tarım ve hayvancılığın bitirilişine göz yuman kısacası emekliler şehrine dönüşmesine sebep olan ve bu duruma kayıtsız kalan siyasetçiler, daha ne zamana kadar susacak ve Devrek için bir şeyler yapmayacaksınız?

BÖLGE TRAFİK’DE GİDİYOR

    Devrek’te uzun yıllardır hizmet veren Bölge Trafik Merkezi’nin Bakacakkadı’ya gitmesi gündemde. Siyasiler gitmesine kesen gözüyle bakıyorlar. Bu merkezin gitmesiyle birlikte en az 10 kadar polis memuru da gitmiş olacak. Bu kurumun kalması yönünde çaba göstermeliyiz.

   Buradan bir kez daha Özcan Ulupınar’a sesleniyoruz:

   -Devrek’e bir fakülte müjdesi ver!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI
İBRAHİM TIĞ, ONUR VE USLU’YU ANLATTI