Advert
Advert
Advert

DEVREK METEM’DEN TÜBİTAK BİLİM FUARI

Devrek Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından organize edilen “ Tübitak Bilim Fuarı “ davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

DEVREK METEM’DEN TÜBİTAK BİLİM FUARI
Bu içerik 4976 kez okundu.
Advert

İlk Kez açılan ve Okulun yemekhane bölümünde organize edilen aynı zamanda mali olarak Tübitak tarafından desteklenen tüm bölüm ve öğrencileri kapsayan 34 proje davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Tübitak Bilim Fuarının açılışında konuşan Metem Okul Müdürü Recep Kıysın, "Bilgi üretimi, çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gelişir. Fuarlar; katılımcılara, problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme olanağı sağlaması nedeniyle önemlidir. Okulumuzda düzenlenen “Bilim Fuarının” temel amacı, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Yaptıkları çalışmalarla, kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmıştır. Bu bir yarışma etkinliği değildir. Tübitak Bilim Fuarlarının amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmalarını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede, yapılan bu etkinlikle bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratılması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesi sağlanacaktır. Bütün bu saydığım hedef ve faydaları düşünerek bu etkinliği hazırladık. Umuyorum ki bu çalışma, ileride tüm katılımcı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve fuarımızı izlemeye gelen misafirlerimize önemli bir kaynak, bilgi ve girişimcilik sağlayacaktır. Bu nedenle, başta öğrencilerimizi yüreklendiren ve destek sağlayan öğretmenlerimi, kendilerine güvenen ve bu projeleri hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca, Tübitak Bilim Fuarı hazırlık aşamasında görev alan ve emek harcayan arkadaşlarıma, velilerimize ve siz katılımcılara teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Düzenlenen etkinliğe; Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, AKP İlçe Başkanı Serdar Kelebek, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan Koparan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ferdi Kuyu, İl Genel Meclis Üyesi Vacit Durdubaş, Metem Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Akyar Özmen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Zafer Yurtsevenyener, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Özlüoğlu, Tübitak Gözlemcisi Burçe Kılıç, Sosyal Hizmetler Müdürü Aziz Kalaycı, Huzuevi Müdür Vekili Nurhan Yaban, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Yıldız Okur, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU