Advert
Advert
Advert

TOPLANAN 3 BİN 500 İMZA KAYMAKAMLIĞA TESLİM EDİLDİ

KHK ile ihraç edilen öğretmenlerle ilgili olarak toplanan imzalar ilçe kaymakamlığına teslim edilip, “öğretmenlerimizi geri istiyoruz” denildi.

TOPLANAN 3 BİN 500 İMZA KAYMAKAMLIĞA TESLİM EDİLDİ
Bu içerik 2083 kez okundu.
Advert

   KHK ile ihraç edilen öğretmenlerle ilgili olarak toplanan imzalar ilçe kaymakamlığına teslim edilip, “öğretmenlerimizi geri istiyoruz” denildi.

   7 Şubat’ta yayınlan KHK ile öğretmenlikten çıkarılan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın somut hiçbir gerekçe sunulmadan ihraç edilmesine ilişkin işleminin iptal edilip görevlerine başlatılması için başlatılan beş günlük imza kampanyası sona erdi.     KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar, Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ihraçlara ilişkin Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’yle basına kapalı bir görüşme geçekleştirdi.   Görüşmede öğrenci velileri başta olmak üzere, milletvekillerinden belediye başkanlarına, sendikalardan meslek örgütü ve siyasi parti temsilcilerine kadar halkın farklı kesimlerinden toplanan 3 bin 500'ü aşkın imza Zonguldak Valiliğine iletilmek üzere Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’ye verildi.  Maarif Müfettişi Cemil Coşkun ile Çaycuma Milli Eğitim eski Şube Müdürü Seyfettin Ceylan’ın İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan için yazdıkları “İhraç edilecek değil, çalışmalarıyla ödüllendirilecek eğitimci oldukları ve Çaycuma'da eğitim ve öğretimin kalitesinin yükselmesinde yaptıkları etkinliklerin katkı sunduğunu” ifade eden yazılar da dilekçe ekine konuldu.   Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli imzaları Zonguldak Valiliği OHAL Bürosuna havale etti. 

 “HALKIN TALEBİ NETTİR, ÖĞRETMENLERİNİ GERİ İSTİYOR”

   Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’yle yapılan görüşme sonrasında bir açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak görüşmede, "Öğrenci velileri başta olmak üzere, milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar halkın farklı kesimlerinin vermiş olduğu 3 bin 500'ü aşkın imza ile Çaycuma halkı iradesini ortaya koymuştur. 'Milli irade' denilen bu olsa gerek. Çaycuma halkının talebi nettir, öğretmenlerini geri istiyor. İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın uğradığı haksızlık yerel ve ulusal basındaki çok değerli yazarlar tarafında da yazılmaktadır. Çaycuma’daki sendika yöneticilerimiz başta olmak üzere ihraç edilen KESK üyeleri ve diğer kamu emekçileri hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiştir. Hukuksuzca ihraç edilen üyelerimiz ve tüm kamu emekçileri görevlerine başlatılmalıdır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası boyutta çok yoğun bir mücadele yürütüyoruz. 1-2 Nisan’da tarihleri arasında Ankara'da KESK olarak ihraç kurultayı düzenleyeceğiz.” dedi. 

 “TESADÜF DEĞİLDİR”

   Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar da Türkiye genelinde yaşanan ihraçlarda yerellerdeki ihbar mekanizmasının etkili olduğunu söyleyerek, "Çaycuma'dan iki sendika yöneticimizin ihraç edilmiş olması tesadüf değildir. Arkadaşlarımız Çaycuma'da sayıları oldukça fazla olan sıbyan mekteplerine karşı Eğitim Sen Genel Merkezinin de eylem ve etkinliklerinden birisi olan okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik çok ciddi bir çalışma yürüttüler. Milli Eğitimin yılbaşını yasaklaması gibi laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamasına itiraz ettiler. Bu çalışmalarıyla hedef olduklarını düşünüyoruz. Çaycuma halkı, Zonguldak halkı iki yöneticimizin ihraç edilmesini kabul etmediğini kırk gün boyunca kesintisiz süren dayanışmasıyla ve kısa bir sürede toplanan binlerce imzasıyla göstermiştir. Çok teşekkür ediyoruz bu anlamlı dayanışma için. Öğretmenlerimizin öğrenci velileri olmak üzere Çaycuma halkının öğretmenlerimizin göreve başlatılması yönündeki talepleri dikkate alınması gerekiyor. Ülke genelinde yaşanan tüm ihraçlarda büyük bir hukuksuzluk var. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla bir görüşme yaptık, önümüzdeki hafta içinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la bir görüşme yapacağız." dedi.          

 “İsmet Akyol yirmi, Gökhan Taner Günsan ise altı yıldır Çaycuma’da görev yapmaktadır. Çaycuma ve Zonguldak kamuoyu İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ı başarılı öğretmenliklerinin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticileri olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetleriyle tanımaktadır. İsmet Akyol, eğitimciliğinin yanı sıra araştırmacı bir yazardır. Gökhan Taner Günsan ise Türk edebiyatına mal olmuş bir şairdir. Her iki öğretmenimiz de, Çaycuma’nın kültürel değerlerini, yazarlarını, şairlerini araştırma başta olmak üzere, Çaycuma’nın sosyal ve kültürel yaşamına sunmuş oldukları katkılarıyla öne çıkan değerlerdir.   Adı geçen öğretmenlerimiz, okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik yürüttükleri kampanyalar, okullara ücretsiz ulaştırdıkları on bine yakın kitap, iki yüz bine yakın bilim dergisi, ücretsiz kaynak kitaplar, binlerce çocuğu defalarca özellikle de köy çocuklarını ücretsiz tiyatrolarla, satranç turnuvalarıyla buluşturma, her yaş grubundan öğrencileri edebiyatımızın önde gelen yazarlarıyla buluşturup imza günleri düzenleme, Çaycuma'da her kesimin şenliğine dönüşen uçurtma şenliği gibi etkinliklerle Çaycuma'da eğitim, öğretimin ve kültür kalitesinin yükselmesine katkı sunmuş eğitimcilerdir.   İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın meslekten ihraç edilmelerinin hemen ardından başta Çaycuma olmak üzere Zonguldak ve Türkiye genelinde haklı olarak büyük bir tepki oluşmuştur.  Toplumun her kesiminden, öğrenci velilerinden, öğretmenlerden, maarif müfettişlerinden, milli eğitim yöneticilerinden, milletvekillerinden, belediye başkanlarından, gazetecilerden, yazar ve şairlerden İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın öğretmenliği ve sendikal çalışmalarına yönelik görüş ve değerlendirmeleri basın yayın organlarında yer almış, “İhraç edilecek değil; ödüllendirilecek öğretmenler!” oldukları vurgulanarak göreve başlatılmaları talep edilmiştir.    Hiçbir somut gerekçe sunmadan, savunma hakkı tanınmadan, idari ve adli işlem yapmadan öğretmenlerimizi kamu görevinden çıkarmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasamızda yer alan hükümler ile hukuka aykırıdır. Bu nedenlerle kamu görevinden çıkarılan İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’a ilişkin ihraç işleminin iptal edilmesini ve görevlerine başlatılarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.” 

 İMZA KOYANLAR:  

   İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın öğrenci velileri ile CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, 23. ve 24. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, Kdz. Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yenice eski Belediye Başkanı Mustafa Akay, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri Nebahattin Yılmaz, Fikret Zaman, Cemil Usluer, Metin Uzun, Mustafa Uzundal ve Dursun Dökmeci, Çaycuma Belediye Meclisi Üyeleri Fuat Kalaycı, Onur Yiğit, Volkan Yeşil, Cengiz Gökçe, Bahri Malakçı, Mehmet Özdal ve İrfan Kabuk,  Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı ve Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkanı Zafer Kalafat, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve Tevfik Aydoğmuş, Gazeteci Bahattin Arı, İbrahim Tığ ve Mustafa Özdemir,  Yazar Hamit Kalyoncu, Mevlüt Kırnapçı ve Osman Günay, Karikatürist Mete Arif Tokmak, Yönetmen Metin Kaya, Tiyatro Sanatçısı Fahri Bozbaş,  Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eyriboyun ve çok sayıda sendika, dernek, meslek örgütü, siyasi parti yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı meslek gruplarından 3500’ü aşkın kişi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU