Advert
Advert
Advert

55 SANIKLI FETÖ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin aralarında Bülent Ecevit Üniversitesindeki (BEÜ) eski akademisyenlerinde bulunduğu 39'u tutuklu 55 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştır

55 SANIKLI FETÖ İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ
Bu içerik 2203 kez okundu.
Advert

   Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin aralarında Bülent Ecevit Üniversitesindeki (BEÜ) eski akademisyenlerinde bulunduğu 39'u tutuklu 55 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

   Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yüksel tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin hazırlanan 75 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

   Mahkeme, eski BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, eski BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın da aralarından bulunduğu 16'sı kadın 39'u tutuklu 55 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

   İddianamede, örgütün kuruluşu, yapısı, amacı, faaliyetleri ve stratejisi hakkında bilgiler, sanıkların ifadeleriyle değerlendirme kısmına yer verildi.

   İddianamede, tutuklu sanıklardan Doç. Dr. Tacettin Örnek'in ifadesinde, 2010'da tıp fakültesinde aynı bölümde çalıştığı ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tekirdağ'da gözaltına alınarak tutuklanan Prof. Dr. Remzi Altın'ın vasıtasıyla cemaatle tanıştığını aktardı.

   İlk katıldığı toplantıda dini içerikli sohbetlerin yapıldığını anlatan Örnek, ifadesinde şunları kaydetti:

 

   "Bu ilk sohbette kendi aralarında dini konuşmalar yapmışlardı. Yine sonraki zamanlarda bu dört kişilik grupla cemaat toplantılarına devam ettik. Cemaat toplantılarını sırayla herkesin evinde bazen haftada bir bazen de iki hafta da bir şeklinde toplanıyorduk. Yine aynı şekilde toplantılarda dini sohbetler ve Gülen'in CD' leri izletiyordu. Genellikle ramazan ayına yakın bir zamanda himmet istenmişti. Himmet paralarını Remzi Altın toplamıştı. Bu arkadaş grubu ile 2010'da cemaat toplantılarına başladık. Sonraki zamanlarda toplantılara katılanların sayısı artmaya başladı. Gidenler, katılanlar oldu. Cemaat toplantılarına katılanlar ve gidenler aynı üniversitede çalışan öğretim üyeleriydi. Yeni üye katılımı genellikle üniversiteye yeni gelenlerden çağrılırdı. Kim tanıyorsa yeni geleni o davet ederdi."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET