Advert
Advert
Advert

SABUNLAR KÖYÜ DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM GECE...

Sabunlar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Kültürel Değerlerimizi Tanıtım Gecesi” düzenledi.

SABUNLAR KÖYÜ DERNEĞİ’NDEN MUHTEŞEM GECE...
Bu içerik 2471 kez okundu.
Advert

  Sabunlar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Kültürel Değerlerimizi Tanıtım Gecesi” düzenledi. Dernek Başkanı Şeref Cavlak, gecede yaptığı konuşmada, “Kültürel değerlerimiz, bizi bir birimize bağlayan, kenetleyen, kaynaştıran ve güçlü bir toplum oluşturulmasını sağlayan önemli unsurlarımızdır. Bu değerler, maddi ve manevi değerlerimizi oluşturmaktadır” dedi.

  Merkezi İstanbul’da bulunan Zonguldak İli Devrek İlçesi Sabunlar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Kültürel Değerlerimizi Tanıtım Gecesi” düzenledi.

  İstanbul’un Bahçelievler ilçesindeki Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlenen gecede, Devrek’in yöresel türküleri, el sanatları, yemekleri ve kıyafetleri sergilendi.

  Sabunlar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Cavlak, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

  “Kültürel değerlerimiz, bizi bir birimize bağlayan, kenetleyen, kaynaştıran ve güçlü bir toplum oluşturulmasını sağlayan önemli unsurlarımızdır. Bu değerler, maddi ve manevi değerlerimizi oluşturmaktadır. Sabunlar Köyü Derneği olarak, hem hemşehrilerimize, hem de misafirlerimize yöremize ait kültürel değerlerimizi, el sanatlarımızı, sanatçılarımızı ve toplumumuza değer katmış değerli insanlarımızı tanıtmak, kültürümüzü hep birlikte yaşamak ve yaşatmak istedik. Toplumların ayakta durabilmesi ve kendilerini güçlü tutmaları için bu ve benzeri değerlerin unutulmamasına, sahip çıkılmasına ve diğer kültürler ile birlikte yaşanmasına vurgu yapmayı amaçlayan ‘Kültürel Değerlerimizin Tanıtım Programı’ düzenledik. Programa katılan; Bahçelievler Belediye Başkanvekili İsmail Karabiber, Gaziosmanpaşa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) Genel Başkanı İbrahim Ece, Sefaköy Zonguldaklılar Derneği Başkanı Şevki Bayram, Devrekliler Derneği Başkanı Ziya Öncan, Yeşilöz Köyü Derneği Başkanı Mustafa Kalaycı, Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Abdurrahman Canlı, Sabunlar Köyü Muhtarı Necati Cinköse, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Ece Gülesin, Tüm İş Güvenliği Uzmanları Derneği (TİGUDER) Genel Başkanı Murat Aktaş’a, işadamlarımıza, sunucumuz Volkan Taşkıran’a, sanatçılarımız Yüksel Kocakaş ve Baha Güneş’e, hemşehrilerimize, dost ve arkadaşlarımıza, programın ikram ürünlerini hazırlayan Hayriye Köse hanım başta olmak üzere kadın hemşerilerimize, programın hazırlıkları için çok fazla efor sarf eden üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ederiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU