Advert
Advert
Advert

AKYOL: OY KABİNİNDE VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol Pazar günü yapılacak halkoylamasında oy kabininde herkesi vicdanlarının sesini dinlemeye davet etti.

AKYOL: OY KABİNİNDE VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN
Bu içerik 1826 kez okundu.
Advert

   Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol Pazar günü yapılacak halkoylamasında oy kabininde herkesi vicdanlarının sesini dinlemeye davet etti. Hayır oyunun herkes için adalet ve demokrasi getireceğine vurgu yapan Akyol şunları söyledi:

   “16 Nisan günü vereceğiniz ‘Evet’ oyu “tek adam rejimi”nin yaratılmak istenmesi ile bizim hukuksuzca ihraç edilmesine onay;  ‘HAYIR’ oyu ise herkes için adalet ve demokrasi demenin yanı sıra hukuksuzca işimizden, ekmeğimizden edilmemize, öğrencilerimizden koparılmamıza, yeni ihraçlara, iş güvencesi ve kıdem tazminatının kaldırılmasına dur demek anlamına gelecektir.

   Kendimizi, nasıl bir öğretmen olduğumuzu ve ihraç edildiğimiz günden bugüne hakkımızda yazılanları, çizilenleri anlatmayacağım. Başta öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve bizi tanıyanlar bu yönümüzü bilir.

   16 Nisan Pazar günü referandum oylamasının yapılacağı gün Gökhan Taner Günsan ile birlikte hukuksuzca öğretmenlikten atılmamızın üzerinden 68 gün geçmiş olacak. Somut olarak ne ile suçlandığımız bize bildirilmeden, tarafımıza savunma hakkı tanınmadan, herhangi bir yargı kararı olmadan ihraç edildik. Bu şekilde ihraç edilmemizin başta Anayasa ve yasalar olmak üzere hukuka, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu hep söylendi.  68 gün boyunca ihraç edilmemizde imzası olanlara seslendik: “Eğitim Sen yöneticileri olarak hesabını veremeyeceğimiz hiçbir faaliyetimiz yoktur. Gönderin müfettişleri, verin bizi mahkemeye. Biz hazırız.” Yetkililer bu çağrımıza tek bir kelime de olsa yanıt vermedi.

   Bizim gibi ihraç edilen binlerce üniversite hocası, on binlerce öğretmen ve kamu emekçisi hakkında karar verecek olan ihbar mekanizmasıyla isimlerimizi ihraç listelerine ekleyenler değil, hukuktur. Ama Hükümet bu hukuksal süreci bir türlü başlatmak istemiyor ve sürekli oyalıyor. Hükümet, 23 Ocak’ta yayınladığı KHK ile en geç bir ay içinde OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunu kuracağını açıklamıştı. Ancak hala hayata geçmedi. Bu komisyon kurulsa dahi 7 kişiden oluşan komisyon ihraç edilen yüz binin üzerindeki kişinin dosyasına kaç yılda bakabilir?

   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevden atılan on binlerce devlet memurunun durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bu kişilerin ihraç edilmesinde tümünün suçlu olmadığı, bu kişilerin suç işledikleri veya FETÖ ile bağlantılı oldukları için değil, idari kararla görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Evet Adalet Bakanı Bozdağ’ın da itiraf ettiği gibi biz suçlu olduğumuz için değil Hükümetin haksızlıklarına itiraz ettiğimiz için ihraç edildik. Eğitim Sen olarak doğrularımızı her ortamda açık yüreklilikle söyledik. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın, eğitim ve bilim emekçilerinin hakkını savunduk.  Makam ve mevki peşinde koşmadık.

Hükümet, referandum sonrası bugün memurların sınırlı olan iş güvencesini tamamen kaldırma hazırlığı yapıyor.  Ankara kulislerinde referandumda ‘Evet’ çıkması durumunda 300 bin memurun tasfiye edilmesinin konuşulduğu basına yansıdı.

   16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum oylamasında yalnızca 18 maddelik Anayasa değişikliği paketi oylanmayacak, milyonlarca memurun iş güvencesinin ve işçinin kıdem tazminatın kaldırılıp kaldırılmayacağı da oylanacak. Sandıktan "Hayır" çıkarsa, Hükümet hem iş güvencesinin hem de kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik yeni girişimler yapmaya cesaret edemeyecek ve bu politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaktır. 

 

   Herkese bir çağrıda bulunuyorum: 16 Nisan Pazar günü oy kabininde vicdanınızın sesini dinleyin. Vereceğiniz ‘Evet’ oyu “tek adam rejimi”nin yaratılmak istenmesi ile bizim hukuksuzca ihraç edilmesine onay;  ‘HAYIR’ oyu ise herkes için adalet ve demokrasi demenin yanı sıra hukuksuzca işimizden, ekmeğimizden edilmemize, öğrencilerimizden koparılmamıza, yeni ihraçlara, iş güvencesi ve kıdem tazminatının kaldırılmasına dur demek anlamına gelecektir. Vereceğiniz karara saygı duyuyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR