Advert
Advert
Advert

DASAŞ’TAN TÜRKMENİSTAN’A İHRACAT

Devrek’te, 11 yıl aradan sonra eski adıyla Devrektaş yeni adıyla Devrek Entegre Ağaç Sanayi Anonim Şirketi (DASAŞ) halkımızın umudu olmayı sürdürüyor.

DASAŞ’TAN TÜRKMENİSTAN’A İHRACAT
Bu içerik 6370 kez okundu.
Advert

    -Göksel Onbaşı-

      Devrek’te, 11 yıl aradan sonra eski adıyla Devrektaş yeni adıyla Devrek Entegre Ağaç Sanayi Anonim Şirketi (DASAŞ) halkımızın umudu olmayı sürdürüyor.

      İşadamı Murat Sema tarafından satın alınan ve 10 ay önce üretime başlayan DASAŞ, iç piyasaya sunta pazarlama işleminin yanısıra dış ihracata da başladı. Ürettiği malın kalitesi ve sürdürülebilirliğiyle Türkiye piyasasında kendini kabul ettiren DASAŞ, Türkmenistan’a 100 tır’lık Melaminli sunta (Suntalam) ihracatına başladı. Bu amaçla 2 tır dolusu sunta yola çıktı.

3,5 MİLYON EURO’LUK BAĞLANTI YAPTIK

 </p>

     Fabrika ortaklarından, işadamı Murat Sema’dan edinilen bilgiye göre, ilk dış bağlantısını Türkmenistan’la yapan DASAŞ, ülkeye 3,5 milyon Euro’luk girdi sağlayacak. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Sema, “İlk dış bağlantımızı 3,5 milyon Euroluk gelirle Türkmenistan’la yaptık. Bu amaçla ilk tırlarımız bugün yola çıkıyor. Türkmenistan’a yollamaya başladığımız ürünümüz, melaminli sunta, sunta lam tabir ettiğimiz ürün. 18 mm., 3,66’ya 183. Beyaz. Tabi bunun renklileri de gelecek.  Türkmenistan’la bir o kadarlık bağlantımız daha olacak.”dedi.

İRAN VE KUZEY IRAK’A DA GÖNDERECEĞİZ

     Murat Sema açıklamasını şöyle sürdürdü; “Melamin hattımızı Devrek’e aldık. Kalın milimde özellikle Türkiye’de önde gelen firma olduk. 10 aydır aralıksız çalışıyoruz. Bu süreçte ürettiğimiz malımız kalitesi ve sürdürülebilirliği olarak Türkiye piyasasında büyük bir kabul gördü. Türkmenistan’la bağlantılarımız devam ederken bir yandan da önümüzdeki günlerde İran ve Kuzey Irak’la bağlantılarımız olacak bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Almanya’dan yoğun bir talep var bu daha değerlendirme aşamasında. İnşallah bu taleplerin hepsini karşılayacağız. Böylece hem Devrek’e hem de ülkemize döviz sokarak büyük katkı koymuş olacağız. Yani en büyük katkımız ihracat yaparak ülkemize döviz sokulmasını sağlıyoruz.”

İÇ PİYASAYA SATIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

    Suntalam olarak Türkiye piyasasında girdiklerini ve bu alanda yurtiçi ve yurtdışı taleplerini karşılayabilecek güçte olduklarını ifade eden Murat Sema, “Yurtiçinde başta İstanbul olmak üzere, Kayseri, İnegöl, Ankara ve Adapazarı satışlarımız devam ediyor. Bunun yanında yurtdışı taleplerine de yanıt verebilecek güçteyiz. Şu an70 işçimiz var, bunu bir ay içinde 100’e çıkartacağız. Biliyorsunuz uzun zamandır atıl durumda olan bu fabrikayı yeniden hayata geçirerek Devrek’e ve ülke ekonomisine kazandırdık. Bundan sonra kapasitesini artırarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. En büyük sevincimiz Devrek’ten göç etmiş, işgücü göç etmiş işçiler bizleri sıklıkla arıyorlar yatırımlarımızla bu göç eden işçilerimizi Devrek’imize tekrardan kazandıracağız.”diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU