Advert
Advert
Advert

MADENCİLERİN GREVİNİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak’ta yeraltında açlık grevi yapan madencilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

MADENCİLERİN GREVİNİ MECLİSE TAŞIDI
Bu içerik 2599 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak’ta yeraltında açlık grevi yapan  madencilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

   CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye Taş Kömürleri Kurumunda, rödevans sözleşmesi ile işletmecilik yapan  Deka Madencilik San. Tic. Ltd.nin madeninde çalışırken, Zonguldak Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyon sonrası kayyım atanması sonucu  işten çıkartılmaları nedeniyle,  yer altında madende açlık grevi yapan  madenciler ile ilgili  Enerji ve Tabii   Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a verdiği soru önergesi ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.  Demirtaş açıklamasında, işsiz kalan maden işçilerinin 7 gündür açlık grevi yaptığını ve sorunları çözülünceye kadar eyleme devam edeceklerini, ölümü göze aldıklarını, Enerji Bakanı’nın madencilerin sorunlarını çözmesi gerektiğini, belirtti. 

İŞÇİLER, AİLELERİ İLE BİRLİKTE MAĞDURLAR    

   Enerji Bakanlığı’na bağlı Türkiye Taş Kömürleri Kurumunda, rödevans sözleşmesi ile uzun yıllardır işletmecilik yapan Deka Madencilik San. Tic. Ltd.nin madeninde çalışırken, Zonguldak Emniyet Müdürlüğünce  yapılan operasyon sonrası kayyım atanması sonucu   245 işçinin işten çıkarıldığını ve bu atama sonrası, şirketin borçlarının  malvarlığından çok olması ve ödeme güçlüğüne düşmesi nedeniyle, şirket faaliyetlerine son verildiğini, işçilerin aileleri ile birlikte mağdur olduklarını, mağduriyetlerinin giderilmesi için eylemler yaptıklarını, belirterek, 65 işçinin yer altında madende açlık grevine başladığını, 7 gündür devam eden açlık grevi sonucu bazı işçilerin fenalaştığını, ifade etmiştir.

MADENCİLER TTK’DE İŞE BAŞLAMALIDIR

    Şu an için işçilerin açlık grevinin  devam ettiğini belirten Demirtaş, işçilerin ölümü göze aldığını, burada AKP iktidarının yanlış özelleştirme politikalarının faturası yine maden işçilerine ödetildiğini, Enerji Bakanı’nın hepimizi üzecek sonuçlar yaşanmaması için bu soruna duyarsız kalmaması gerektiğini ve maden işçilerinin işçi açıkları olan TTK’da işe başlatılarak ve işçilerin ücret garanti fonundan yararlandırılarak sorunun çözülebileceğini, belirtti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN