Advert
Advert
Advert

TIĞ’IN YENİ KİTABI TANITILDI

Gazetemizin Sahibi Gazeteci-Şair-Yazar İbrahim Tığ’ın, Kaynak Yayınları arasından çıkan yeni kitabı; “Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri”yle buluştu.

TIĞ’IN YENİ KİTABI TANITILDI
Bu içerik 7712 kez okundu.
Advert

    Gazetemizin Sahibi Gazeteci-Şair-Yazar İbrahim Tığ’ın, Kaynak Yayınları arasından çıkan yeni kitabı; “Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri”yle buluştu.

  “Devrek Türküleri ve Kültürü” etkinliği, geçtiğimiz Cumartesi günü Devrek Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe; Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Yargıtay 3’üncü Daire Başkanlığı Hakimi Enis Sivişoğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Genel Başkanı Ahmet Demirci, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan, Türk Halk Müziği’nin güçlü sesleri; Ali Gürlü, Kıymet Unutma Şenli, şair ve yazarlar; Hüseyin Alemdar ve Döndü Açıkgöz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe-belde belediye başkanları ve türkü severler katıldı.

TIĞ: YÖREMİZİN SANAT VE KÜLTÜR ANLAMINDA NE KADAR ZENGİN OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

  Eserin Devrek’ten ve Zonguldak köylerinden toplanan anonim şiirlerden oluştuğunu belirten Gazeteci-Şair-Yazar İbrahim Tığ, “Yöremizin sanat ve kültür anlamında ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gördük. Güzel bir çalışma ile bu eser ortaya çıktı. TRT sanatçılarımız da bu şiirleri türküleştirdiler. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burada bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAMAN: ÇOK GÜZEL BİR ESERE, ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

  Program sonrasında, kitabın hazırlanmasına katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Plaket takdiminde konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, “İbrahim ile ben birbirimize ‘Can’ diye hitap ederiz. Çok güzel bir esere, çalışmaya imza attı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu yörenin insanı olarak anlamlı bir eser ortaya koyduğunu düşünüyorum. Siz değerli hemşehrilerimi de saygıyla selamlıyorum”  ifadelerine yer verdi.

TRT SANATÇISI ALİ GÜRLÜ SESLENDİRDİ

  TRT sanatçısı Ali Gürlü, Yazar İbrahim Tığ’ın eserinde yer alan şiirleri türkü ile birleştirerek dinleyicilere konser verdi. Devrek ve çevresinde bulunan köylerde yaşanan aşk hikayelerinin şiire ve türküye dönüştürüldüğü eser, sanatseverler tarafından beğenildi. Eserde, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın babasına ait olan bir şiire de yer verildi.

TIĞ, KİTAPLARINI KOCAMAN İLE BİRLİKTE İMZALADI

  Yazar İbrahim Tığ, kitabın tanıtımı sonrasında okuyucularına imzalı kitabını hediye etti. Kitapların imzalanması sırasında İbrahim Tığ ile birlikte masaya oturan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da, yazarın “Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri” isimli kitabını okuyucuların ve İbrahim Tığ’ın ısrarları üzerine imzaladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU