Advert
Advert
Advert

SİYASİLERİN BÜYÜK AYIBI! 3 YILDIR YAPAMADILAR…

Devrek Kapalı Spor Salonu’nun çatısı yaklaşık 3 yıldır yapılmayı bekliyor.

SİYASİLERİN BÜYÜK AYIBI! 3 YILDIR YAPAMADILAR…
Bu içerik 4178 kez okundu.
Advert

 

-İbrahim Tığ-

 

     Devrek Kapalı Spor Salonu’nun çatısı yaklaşık 3 yıldır yapılmayı bekliyor. 8 Ocak 2015 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Devrek Kapalı Spor Salonu’nun çatısı aradan yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen yapılmadı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonu’nun çatısı aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala yapılmadı ve çökük vaziyette duruyor. 1997 yılında yapımına başlanan ve 2001 yılında hizmete giren Devrek Kapalı Spor Salonu yapıldığı dönemde Türkiye’de bulunan 5 kapalı spor salonundan biriydi.

     2001 yılından bu yana aktif olarak faaliyet gösteren, turnuvaların ve spor müsabakalarının oynandığı spor salonu, artık harabe halinde. Yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken spor salonunda yaklaşık 3 yıldır hiçbir tadilat ve onarım çalışması yapılmadı.

    Yaşanan çöküntüde binanın idari bölümünde sıkıntı yaşanmazken uzay çatı sistemi tamamen çökmüştü. Bir çok turnuvaya ev sahipliği yapan, Devrek ve çevresindeki sporcuların antrenman ve spor tesisi olarak kullandığı salonun onarılmaması nedeniyle sporcular mağdur durumda kaldı. Salonun onarılıp onarılmayacağı konusunda henüz yetkililerden bir açıklama gelmemesi ve bir çalışma başlatılmaması Devletin imkanlarıyla yapılan tesis çürümeye terk edildi, yorumlarını da beraberinde getirdi. 2015 yılının Ocak ayında yoğun kar yağışı nedeniyle spor salonunun çatısı çökmüş, olayın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle şans eseri can kaybı yaşanmamıştı.

    Aradan 3 yıl geçmesine rağmen çöken çatının yapılması konusunda bir arpa yol alınmadı. Yerel yetkililer kapalı spor salonunda Bakanlıkça inceleme yapıldığını, binada kolon düşüklüğünün tespit edildiğini ve bir çok testten geçirilmesine rağmen maliyet hesapları yapılıp daha sonra ihaleye çıkarılacağını belirtiyorlar.

    Kapalı Spor Salonu’nun bir an önce yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Kapalı Spor Salonumuzun çöken çatısı bir yıldır yapılmadı. Çocuklarımız spor faaliyetlerini yapamıyorlar. Yetkilileri bir an önce salonumuzun çatısını yapmaya çağırıyoruz.”diye tepki gösterdi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ DUYARSIZ KALDI

   Devrek kapalı Spor Salonu’nun yıkılan çatısının yapılması yönünde Zonguldak’ın 3 iktidar partili milletvekili; Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu’nun da kayıtsız kaldığı gözleniyor.

    Çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük önem arzeden kapalı spor salonuna vekillerin ilgisizliği Devrek’in bir kez daha sahipsizliğini ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU