Advert
Advert
Advert

İNTERNET HABERCİLİĞİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ SEMİNERİ BAŞLADI

Basın İlan Kurumu (BİK) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliği kapsamında başlatılan “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi” semineri Zonguldak Basın İlan Kurumu öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Brifing salo

İNTERNET HABERCİLİĞİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ SEMİNERİ BAŞLADI
Bu içerik 1518 kez okundu.
Advert

 

 

   Zonguldak il genelinde yayın yapan yerel basın çalışanlarına yönelik internet haberciliğinin iyileştirilmesi konusunda başlatılan “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi” projesinin açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu: “Yerel Basının sorunlarının çözümüne yönelik olarak projeler üreten ve uygulayan Basın İlan Kurumu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile konusu itibariyle de kurumumuz projelerinde ilk olma özelliğiyle Zonguldak ilimizde internet haberciliğinin iyileştirilmesi projesi gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde elektronik olarak yayın yapan dijital gazete sayısının yaygınlaşmasıyla, dijital gazeteciliğin geleneksel basılı gazeteciliği geride bırakacak bir kitle iletişim aracı olacağını göstermektedir. İnternet haberciliği alanındaki eksikliklerin giderilmesi için kurumumuz ilk kez Zonguldak ilinde yerel gazete işletmelerine internet haberciliği eğitimi vererek pilot bir uygulamayı başlatmış oluyor. Benzeri uygulamalara kurumumuzun şubesi bulunan diğer illerde devam edilecek ve internet haberciliği eğitiminin yaygınlaşması sağlanacaktır. Basın İlan Kurumu tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen projelerin her zaman destekçisi olan Genel Müdürümüz Sayın Yakup Karaca beye teşekkür ediyorum. İnternet Haberciliği projemizin Zonguldak yerel basınımıza faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

  Seminere BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Haluk Birsen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ile Zonguldak il genelinde yayın yapan çok sayıda yerel gazete çalışanları katıldı. Seminer 17-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN