Advert
Advert
Advert

DEFNE, BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Defne Eylem Planı doğrultusunda ülke genelindeki defne üretimine Zonguldak'ta büyük bir katkı sağlıyor.

 DEFNE, BİN 500 KİŞİYE  İSTİHDAM SAĞLIYOR…
Bu içerik 1314 kez okundu.
Advert

     Türkiye'de Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerinde kıyı şeridi boyunca yayılış gösteren defnenin, Dünyadaki üretiminin çok büyük bir bölümü ülkemiz tarafından karşılanıyor. Baharat olarak kullanımının yanında son yıllarda gıda destek, ilaç, kozmetik, kimya ve temizlik gibi çok sayıda alanda değerlendirilen defneye olan talebi her geçen gün artırıyor. Zonguldak bölgesi ülkemizdeki defne üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atıyor.

Orman köylülerine yaklaşık 12 milyon lira gelir sağlandı

  Defne özellikle son yıllarda Zonguldak Merkez, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, Bartın'da ise Merkez, Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde orman köylülerinin başlıca geçim kaynağı haline geldi. Geçen yıl 5 bin ton defne üretilen Zonguldak Orman Bölge sınırlarındaki alanlarda bu yıl 10 bin ton defne üretimi gerçekleştirildi. Defne üretiminde toplama, ayıklama, nakliye ve işleme gibi safhalarda bin 500 kişiye istihdam sağlanarak orman köylülerine yaklaşık 12 milyon lira gelir sağlandı.

Eylem planı meyvelerini veriyor

   Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi gayesiyle çeşitli eylem planları hazırladıklarını kaydederek şunları söyledi:"Özellikle defne üretimiyle alakalı bir eylem planı hazırlayarak uygulamaya koyduk ve sonucunda da meyvelerini almaya başladık. Bunun en büyük örneklerinden birini Zonguldak bölgemizde görüyoruz. Defne üretiminde başı çeken Zonguldak bir yandan orman köylülerimize diğer yandan da ülke ekonomimize büyük bir ekonomik değer sağlıyor."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN