Advert
Advert
Advert

780 MADEN İŞLETMESİNDE FAALİYET DURDU

Bakan Berat Albayrak'ın talimatıyla sil baştan ele alınan maden denetimlerinde ilk sonuçlar alınmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hayata geçirdiği yeni modelle madenlere yönelik denetimlerini artırdı. Bakanlık bu kapsamda bin 780 madenin

  780 MADEN İŞLETMESİNDE FAALİYET DURDU
Bu içerik 1800 kez okundu.
Advert

   Bakan Berat Albayrak'ın talimatıyla sil baştan ele alınan maden denetimlerinde ilk sonuçlar alınmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hayata geçirdiği yeni modelle madenlere yönelik denetimlerini artırdı. Bakanlık bu kapsamda bin 780 madenin faaliyetlerini durdurdu.

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Bakan Berat Albayrak'ın talimatıyla sil baştan ele alınan maden denetimlerinde ilk sonuçlar alınmaya başlandı.

RİSK VE EKSİKLİKLERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEDİ

   Ağustostan itibaren hayata geçirilen "Risk Yönetimi Yol Haritası" kapsamındaki denetimlerde, madenlerdeki güvenlik risklerine ve eksiklere müsamaha gösterilmedi.

780 MADEN İŞLETMESİNDE FAALİYET DURDU

   Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ekiplerince, bu süreçte 5 bin 467 maden sahası denetlendi, 258 kömür madenine faaliyet durdurma cezası verildi. Toplamda ise yapılan denetimler sonucu bin 780 maden işletmesinde faaliyet durduruldu.

   Bakanlık, işletme faaliyeti açısından tehlikeli durumlar tespit edilmesi, ruhsat sahası için daimi nezaretçi atanmaması, ÇED, mülkiyet, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı gibi izinlere sahip olunmaması durumlarında "üretim veya madencilik faaliyetlerini durdurma" cezalarını uyguladı.

BAKANLIK ÜÇE AYIRDI

   Maden ocaklarını işletme güvenliği açısından tehlike içeriğine göre üçe ayıran bakanlık, yılda bir kez denetlenmesi gereken madenleri risk gruplarına göre "kırmızı, sarı ve mavi" renkli gruplara ayırmış, ve her risk grubunu ayrı sıklıklarda denetlemeye başlamıştı.

Yeni modelde kırmızı grup yılda 4 kez, sarı grup 2 kez, mavi grup ise bir kez denetlenmeye başlanmıştı.

DENETİMLER ARTACAK

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerine göre, denetimler 2018'de artarak devam edecek. Bu kapsamda 69 yeni yer altı maden uzmanı istihdam eden MİGEM, uzmanları ruhsat sahalarında inceleme ve denetim işlerinde görevlendirmeye başladı.

   MİGEM'in yıl sonuna kadar 6 binden fazla denetimi tamamlaması öngörülüyor. 2018 için ise en az 7 bin sahada denetim hedefi konuldu.

BASKIN DENETİMLER YENİ MODELDE

   Bakanlığın yeni denetim modelinde uygulamaya geçirdiği bir ilk de baskın denetimler oldu. Bakanlık, yeni dönemde yüksek risk grubundaki sahalara habersiz ve anlık baskın denetimler gerçekleştirmeye başladı. Bu uygulamayla madenlerde güvenlik önlemlerinin dönemsel değil, kalıcı hale getirilmesi ve risk barındıran madenlerin en iyi şekilde tespit edilerek işletme güvenliği açısından tehlike içermeyecek şekilde yapılanmasının sağlanması amaçlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN