Advert
Advert
Advert

CHP’Lİ BALBAY: ZONGULDAK’IN HAKKI ZONGULDAK’A VERİLMİYOR

CHP İzmir Milletvekili TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda yapılacak söyleşi için Zonguldak’a geldi. Zonguldak’taki ilk durağı CHP İl Başkanlığı olan Balbay, burada CHP İl Başkanı Ahmet Altun’u makamında ziyaret ederek partililerle buluştu.

CHP’Lİ BALBAY: ZONGULDAK’IN HAKKI ZONGULDAK’A VERİLMİYOR
Bu içerik 2626 kez okundu.
Advert

   CHP İzmir Milletvekili TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda yapılacak söyleşi için Zonguldak’a geldi. Zonguldak’taki ilk durağı CHP İl Başkanlığı olan Balbay, burada CHP İl Başkanı Ahmet Altun’u makamında ziyaret ederek partililerle buluştu. Parti binasındaki toplantı salonunda konuşma yapan Balbay, Zonguldak’ın hakkının Zonguldak’a verilmediğini ifade ederek, “Zonguldak’ın hakkının da Zonguldak’a verilmemesini de gerçekten kabul edilemez bir haksızlık olduğu aşikardır.” dedi. Terörle mücadelenin siyasal bir başarı olarak görülmemesi gerektiğini belirten Balbay, terör örgütlerinin dünyada oyuncak haline geldiğini söyledi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ OYUNCAK HALİNE GELMİŞTİR”

   Terörün dünyada her büyük gücün kullanabildiği oyuncak haline geldiği söyleyen Balbay, “Biz Türklerin tarihinde esaret yoktur. Cesaret vardır. Türkleri tarihinde emperyalizme işgalci ülkelere boyun eğmek yoktur. Onlara karşı direnmek vardır. Hele hele terör örgütleri hiçbir şekilde kendi kafalarındaki hedefe ulaşamazlar. Ama maalesef karanlık bir dönemin içerisindeyiz. Soğuk savaşın ardından dünya karanlık bir savaş evresine girdi ve terör örgütleri her ülkenin kullanabildiği ve her büyük gücün kullanabildiği bir oyuncak haline gelmiştir. PKK bugün bölgede Suriye ile ABD kol kola Irak’ta Barzani ile derken uluslararası planların parçası haline gelmiştir. Canımızı yakıyor. Şehitlerimize yanıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum ki yakınları hepimiziz. Biz bu terörle mücadeleyi kazanacağız. Ama terörle mücadelenin birinci boyutu ülkede en geniş kesimlerin ittifaklarını sağlamaktır. En geniş kesimlerle teröre karşı bir araya gelebilmektir.” ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE MÜCADELE SİYASAL BİR BAŞARI OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

  Terörle mücadelenin siyasal bir başarı olarak kullanılmasının yanlış olduğu ifade eden Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan protestonun cumhuriyetin değelerine yapıldığını belirterek, “Siz bunu yapmak yerine terör örgütü ile mücadeleyi siyasal bir başarı haline getirmeye kalkarsanız. Siz bunu yapmak yerine ana muhalefet liderine yönelik cami de en kutsal yerde ve en ortak değerlerimizin buluştuğu noktada bir saldırı düzenlerseniz. Bu terör örgütüyle mücadele olmaz. Terör örgütüyle mücadeleyi çok ahlaksız bir mücadelenin çok ahlaksız bir hedefin parçası haline getirmek olur Bunun altını çizmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“ZONGULDAK’IN HAKKI ZONGULDAK’A VERİLMİYOR”

  Konuşmasında Zonguldak’a da değinen Balbay, Zonguldak’ın hakkının Zonguldak’a verilmediğini söyleyerek, “Yerin altındaki direnişin Türkiye’de de yankılandığı ne yazık ki çalışma yaşamı bugün Türkiye’de bir barış havasında değil. Ben bazen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına çatışma ve sosyal gerginlik bakanı diyorum. Çünkü gerçekten bir çalışma yaşamında olması gereken ortak değerleri gösteremiyor. İşçilerimizin, çalışanlarımızın alın terinin zamanında verilmesi önemlidir. Artı temel sektörlerde stratejik planlar vardır. Mesela Almanya, İngiltere madencilikte 10 yıl,20 yıl, 30 yıl planlar yapıyor. Bizim 10 günlük planımız bile yok. Yarın ne yapılacağı belli değil. Bugün diyor ‘biz burayı kayyuma verdik.’ sonra ‘Hayır biz burayı işletmeyecektik’ aksine bugün diyorlar ‘bizim Zonguldak ile ilgili planımız yok. İleride var.’ Bunu Zonguldaklının bilme hakkı yok mu? Ne yazık ki pek çok alanda olduğu gibi Zonguldak’ın hakkının da Zonguldak’a verilmemesini de gerçekten kabul edilemez bir haksızlık olduğu aşikardır. Çünkü biz Ankara’dan da bunu görüyoruz.” diye konuştu.

  CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İl Başkanlığı’ndaki programının ardından Gazipaşa’da halkla sohbet ederek Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyarette bulundu. Buradaki kısa konuşmanın ardından Akdemir, Balbay’a Devrek Bastonu hediye etti. Akdemir’ teşekkür eden Balbay burada ziyaretçi defterini imzalamasının ardından İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ı CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ile makamında ziyarette bulundu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ