Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: AKP HEM İŞSİZ BIRAKIYOR, HEM HAKLARINI ÖDEMİYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş,

DEMİRTAŞ: AKP HEM İŞSİZ BIRAKIYOR, HEM HAKLARINI ÖDEMİYOR
Bu içerik 1592 kez okundu.
Advert

iktidarın yanlış politikaları yüzünden işsizliğin gittikçe tırmandığını ve Zonguldak'ın göç verdiğine vurgu yaparak, "Zonguldak’ta çalışacak işçi çok; ama yatırım yapan yok, fabrika yok, işyeri yok, işsiz kalana da bir güvence yok. Yok oğlu yok! Bu sebeple Zonguldaklı göç etmek zorunda kalıyor" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın Zonguldak’ta işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı ve başvuranlardan kaç işsize ödenek verildiği hakkındaki soru önergesini cevapladığı bildirildi.

14 YILDA 39 BİN 262 BAŞVURU

  CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, soru önergesine verilen cevaba ilişkin yaptığı açıklamada; Zonguldak’ın 81 il arasında, işsizlik ödeneğine yapılan başvurularda 29, ödenek bağlanmasında 28 ve ödenen miktarda 27’nci sırada yer aldığını bildirdi. AKP’nin Zonguldak’taki yanlış politikaları sonucu işsizliğin gittikçe tırmanmasına, bunun da Zonguldak’ın göç vermesine neden olduğunu ifade eden Demirtaş, “Verdiği göçler nedeniyle nüfusu 595 bine kadar düşen Zonguldak’ta,14 yılda 39.262 vatandaşımız işsizlik ödeneğine başvurdu. İstihdamı artırmaya yönelik yatırımlarda sürekli geriye giden Zonguldak’ta, işsizlik patladı” açıklamasında bulundu.

İŞSİZLERE TOPLAM 59 MİLYON TL

   Konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: "Bakan Soylu’nun CHP’li Ünal Demirtaş’a verdiği cevaba göre; işsizlik sigortasının yürürlüğe girdiği 2002 yılından 2016 yılının Ocak ayına kadar, Zonguldak’ta işsizlik ödeneğine başvuran 39.262 işsiz vatandaşımızdan, 27.095’ine işsizlik ödeneği verildi. Bu sürede Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, işsizlere toplam 59.197.225 TL ödeme yaptığını ifade eden Demirtaş, Zonguldak İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan 12.129 kişiye ise, yerine getirilmesi güç koşullar dayatıldığı için ödeme yapılmadığının altını çizdi.

"HAKLARINI ÖDEMİYOR"

   İşsizlik sigortası fonunda 14 yılda toplanan 133 milyar Türk Lirası’ndan sadece 59 milyon 197 bin Türk Lirası’nın, yani on binde dördünün Zonguldaklı işsizlere verildiğini dile getiren Demirtaş, “AKP Zonguldaklıları hem işsiz bırakıyor, hem de işsizlik fonundaki haklarını ödemiyor. 14 yılda fonda 133 milyar lira para toplanmasına rağmen Zonguldaklı işsizlere bunun sadece on binde dördü verildi” şeklinde konuştu.

"GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALIYOR"

   AKP, fondaki bu parayı işsize vermeyerek, hazineyi fonlayarak, kendi iktidarına haksız kaynak oluşturduğunu, AKP’nin Zonguldak’ı gözden çıkardığının, rakamlarla bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Demirtaş, “Zonguldak’ta çalışacak işçi çok; ama yatırım yapan yok, fabrika yok, işyeri yok, işsiz kalana da bir güvence yok. Yok oğlu yok! Bu sebeple Zonguldaklı göç etmek zorunda kalıyor” diyerek hükümeti eleştirdi"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN