Advert
Advert
Advert
ÜST AKIL…

ÜST AKIL…

Bu içerik 1754 kez okundu.

Üst akıl tabiri yakın zamanlarda duymaya aşina olduğumuz bir kavram…

Ahmet İnsel cumartesi günkü yazısında bakın neler söylemiş bu konu hakkında… Elbette üst akıl kelimesi icat edilmeden önce bu işlevi gören başka sözcükler vardı. Emperyalizm, Siyonizm, uluslararası gizli eller, İsrail, Soros, Masonlar, komünist odaklar, vs… Üst akıl heyulasının avantajı hem bunların hepsini içermesi hem de somut olarak kimseyi ismen suçlamaması idi. Üst akıl, zamandan olmasa da mekândan münezzehti! Hatta bazılarına göre zamandan da münezzehti çünkü insanlığın varoluşundan beri yaşanmış, halen yaşanan ve gelecekte yaşanacak kötülüklerin tasarlayıcısıydı bu üst akıl. Bir bakıma Şeytan’ın yeni sıfatıydı.

Ben kendime adıma kabul etmiyorum mesela bu kavramı. Bir üst aklı kabul etmenin acizliğine düşme niyetim yok en azından!

***

Ölümlerle yatıp kalkıyoruz uzun zamandır. Bitmedi bir türlü! Yürekler paramparça, memleketin dört bir yanında feryatlar göğe ulaşmış durumda. Bazen bir çığlık oluyorsun ama sesinde çıkmıyor bağırıyorsun kendi kendine. bazen suskun, gözlerimiz yarı açık yada  kapalı, Geceler gibi gündüzlerde tükeniyor, bilinmez sınırsız bir sessizliğin sarmalamış. 
Teröre kurban giden insanların gözyaşlarını görüyor o sesleri duyuyorsun, Şırnak’ta, Cizre’de Van’da memleketin dört bir yanında ölümleri, şehit cenazelerini.

İçinden geçtiğimiz ağır dönemde şöyle bir geriye bakıyorsun. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, NecibHablemitoğlu. Ya Sivas’ta yakılan canlar! Faili meçhul diye rafa kaldırılan ama artık bildiğimiz failler!

Hukuk devletinin verdiği güvene teslim olma arzumuz… Terör nereden gelirse gelsin birinsanlık suçu olduğunu söyleyebilmek.

Binlerce yıllık bu toprakların sahip olduğu tarih ve kültürün yoğurduğu bizler... Demokrasi ve bağımsızlık için büyük bedeller ödedik. Demokrasinin ilkelerini hayata geçirebilmek içinde çok mücadele verdik aslında.

Bu topraklarda Sevdik, sevildik biz... zaman zaman dışladık aslında aynı bedene ait bir parçamızı.

ndık, kimi zaman kucaklandık! 
Tarihi hep kanla yazdık biz... vebiliyoruzki bu millet gerektiğinde yine yazar o tarihi!
Analarımız yaslı, çocuklarımız kaygılı yarınlardan... 
Bu hain terör örgütlerini hep bir ağızdan lanetliyoruz her gün. Kandan beslenen ve maşa olduklarını bildiğimiz bu canilere hizmet eden herkesi temizlemek elzem!

Bu millet boyun eğmez biliriz 3-5 çapulcuya. Temizler bağırsaklarını, sinmez,yılmaz mücadelesini yapar her daim.

Bu halk sinmez, yılmaz, canım yurdumu teröre yedirmez... 
o yüzden yitirmedik ve yitirmeyeceğiz umutlarımızı yarınlara dair…

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU