Advert
Advert
Advert
OLDU BİTTİYE HAYIR
Celal Şakir TELCİ

OLDU BİTTİYE HAYIR

Bu içerik 3505 kez okundu.

   Anayasa değişikliği yarışı hızlandı, Tayyip bey bugün toplu açılış için Zonguldak’a geliyor. Ne yatılarda neyin açılışını yapacak diye artık merak etmiyorum, onlar bir şeyler icat etmekte çok ustalar.

   Zonguldak göç veriyor, hiçbir yeni fabrika yok, olanlar ya satıldı, ya kapandı, TTK’nin durumu ortada, içler acısı, yeni işçi alımı sıfır.

  Zonguldak böylede, diğer illerimiz çok mu rahat, ne gezer, işsizlik ve terör ülkemizin baş sorunu iken, AKP hükümeti ve Bahçeli tutturdular anayasa değişikliği diye, birçok AKP’li dostumuz “ülkede bunca sorun varken, şimdi Anayasa değişikliğin yeri ve zamanı değildi” diyorlar.

  Parti seçimi değil ki, pek çoğu Hayır diyecek.!

  ***

  Üzerinde toplumsal uzlaşmaya varılmış Anayasalar uzun ömürlüdür. Üzerinde bir uzlaşma olmuşsa işte o zaman toplumsallaşır.

   Yoksa bu şekilde iki, üç kişinin hazırladığı ve bunun birden bire, aniden, tartışılmadan, değerlendirmeden, yangından mal kaçırır gibi, hatta teklif edenlerin, 316 kişi bunlar, 316’sınında görmediği bir metin oluyorsa, bunun ömrü kabul edilsin, uzun ömürlü olmayacağı, kabul edildiğinin ertesi günü tartışılmaya başlanacağı aşikardır.

   Böyle Anayasa mı yapılır, Hayır çıktığında bu ve benzer sorunlar zaten son bulacaktır.

   Aslında referandumda Hayır çıkması Cumhurbaşkanı Tayyip beyi de rahatlatacaktır, zira üzerine yapıştırılmak istenen “Diktatör”, “Tek adam” yaftasından sıyrılıp, kurtulacaktır.

   AKP zaten tek başına iktidar, sonuç ne çıkarsa çıksın, Cumhurbaşkanı yerinde, iktidar yerinde, Binali bey Başbakanlıkta kalıyor, milletvekilleri tuzluk muamelesi görmekten kurtuluyor… Sırf bu sebeple bile pek çok AKP’ye gönül vermiş arkadaşlarımız inanıyorum ki Hayır diyecekler.

   ***

   Birde oldu bittiye getirilen, genç seçmenin oylarını devşirmek için çıkartılmaya çalışılan seçilme yaşının 18’e indirilmesi maddesi var.

   Aynı zamanda 18 yaşında milletvekili seçilen askerliğini de yapmış sayılacakmış.!

   Peki bu yasa kimin için çıkıyor?

   Seçilme yaşı 25’e indiği zaman, ben halktan parası, pulu olmayandan, Anadolu çocuklarından milletvekili seçildiğini görmedim.

   Amma, Cumhurbaşkanı damadının, Bakan oğlunun, Holding sahibinin oğlunun milletvekili hatta Bakan yapıldığını gördüm.

   Buda gösteriyor ki, bu 18 yaş yasası hangi bakanın, hangi milletvekilinin, hangi ultra zenginin çocukları için çıkartılmak isteniyor bilesiniz.

   Fakir fukaranın 18 yaşındaki çocuklarını bunlar milletvekili yapmaz… Asker yaparlar, cepheye sürer savaştırırlar.

   O Mehmetçikler şehit, gazi olurken, kendi çocuklarının milletvekili olabilmesi için bu dayatma yasaya sırf bu yüzden bile HAYIR denir.

   ***

   Aklımızı başımıza toplayalım, bu son çıkış yolumuzdur.

   Zira, eski günlerde ki gibi “Giden ağam, gelen paşam” bile diyemeyeceğimiz bir dönemi getirmek istiyorlar.

   GÜNÜN SÖZÜ: “Öküzün ahmağı, kasabın bıçağını yalarmış”

 

     

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR