Advert
Advert
Advert
İSRAİL HURMASI İLE ORUÇ AÇMAK!..
Faik MEKİK

İSRAİL HURMASI İLE ORUÇ AÇMAK!..

Bu içerik 4900 kez okundu.

    Müslüman mahallesinde salyangoz satamayan İsrail, Türkiye’de İsrail hurmasını ‘’Kudüs/Filistin Hurması’’ olarak satıyor.

    Zemzem suyu gibi Müslümanlar için ayrı değeri bulunan hurma ithalatında İsrail’in ağırlığı giderek artıyor. Türkiye’de 2016’da sofralarda 14 farklı ülkeden hurma yer aldı.

    Türkiye’de GDO’lu Kudüs Hurması ( İsrail Hurması ) ithalatı rekor kırıyor.

     En fazla ödeme yapılan ülkelerin başında 8 milyon 875 bin Dolarla S. Arabistan, 2. Sırada 8 milyon 675 bin Dolar ile İran ve 3. sırada 7 milyon 894 bin Dolarla İsrail yer aldı.

     Ramazan ayında, tezgahlarda yerini alan hurmanın ithalatı hız kesmedi. 2016 Ocak-Mart döneminde hurma ithalatı karşılığında 3 milyon 390 bin Dolar ödenirken, bu yıl 11 milyon 362 bin Dolar ödeme gerçekleşti. Kur artışı bir hayli etkili olmuşa benziyor. Bu rakamlar hurma pazarının İsrail’in kontrolüne geçtiğini de gösteriyor.

HURMA MÜSLÜMANLARA, PARA İSRAİLE

     2016 yılına göre, 2017’de hurma ithalatı ödemesinde İsrail 3 milyon 362 bin Dolar ile birinciliğe yükseldi.

     İsrail’i boykot için kolayı sokağa döken bilmez ki, ramazanda İsrail hurması ile oruç açtığını!...

     2003 yılında hiç hurma ithal etmediğimiz İsrail’den 2004 yılında 37 kg hurmaya 21 bin dolar ödeyerek gerçekleştirdik.

     Müslümanlar için önemli bir değere sahip hurma ülkemizde en çok Medine hurması olarak bilinen türü tercih edilirken, son yıllarda ithalatın büyük oranlarda İsrail lehine artması üzücü bir gelişme… 2010 yılı hurma ithalatı rakamları gösteriyor ki, Türk bandıralı Mavi Marmara gemisine yapılan İsrail saldırısı bile İsrail’den alınan hurmanın hızını kesememiş.

   Canan Karatay Hoca’nın ezber bozan açıklamasına kulak verip, orucumuzu İsrail Hurması yerine zeytinle mi açsak?

 

DİN PARA İLE ANLATILMAZ, ZATEN HER MÜSLÜMANIN GÖREVİDİR

     Geçen yıllarda televizyon kanallarında dini parayla anlatan hocaların aldığı paralar dudak uçuklatmıştı. 2017’de program başına aldıkları parayı sır gibi saklıyorlar. Yine duyduğumuza göre bazı hocalar para ödenmeden arabasından bile inmiyor, para tıkır tıkır sayılınca programa başlıyormuş.

     Dini tebliğ etmek her Müslümanın görevi değil mi?

     İnsan, Kur’an-ı Kerim  ahlakını nasıl para ile anlatır?

     Peki Kuran’da ne diyor, “sizden ücret istemeyenlere uyun” demiyor mu?    

     Peygamberimiz dinimizi tebliğ ederken ücret talep etti mi? Peygamberimiz tüm ömrü boyunca hiç durmaksızın tebliğ yaptı. Peygamberimiz bu ihlası karşılığında değil ücret almak, en ufak bir menfaati bile kabul etmemiştir. Çünkü bu ayetlerle yasaklanmıştır. Peygamberimiz tebliğ yapılırken ücret alınmayacağını ayetlerle bildirmiştir. Ayrıca sadece peygamberimiz değil diğer peygamberler de elçiler de dini anlatırken en ufak bir ücret talep etmemiştir:

İşte Allah'ın hidayet verdikleri bunlardır; öyleyse sen de onların bu hidayetlerine uy. De ki: "Ben bunun için sizden bir ücret istemiyorum. O (Kuran), âlemlere bir 'öğüt ve hatırlatmadan' başkası değildir." (Enam Suresi, 90)

     De ki: "Ben sizden bir ücret istemişsem, artık o sizin olsun. Benim ecrim (ücretim), yalnızca Allah'a aittir. O, herşeyeşahid olandır." (Sebe Suresi, 47)

PARANIN DİNİ İMANI OLMAZ.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET