Advert
Advert
Advert
BİLE BİLE LADES
Faik MEKİK

BİLE BİLE LADES

Bu içerik 4363 kez okundu.

   2012 yılında çıkarılan ‘’Büyükşehir Yasası’’ ile 29 il büyükşehir kapsamına alındı. Aralarında Zonguldak’ın da bulunduğu iller, önümüzdeki süreçte bu yasadan nasibini alacak.

   Büyükşehir Yasasıyla yerel yönetim birimi, il özel idare ile tüm köy ve belediyelerin kamu tüzel kişiliklerini kaldırıyor. Bunun sonucunda köyler mahalle oluyor. Belediyelerde parçalanmadan mahalleye dönüşüyor.

   İl Genel Meclisi ve il daimi encümenleri tarih oluyor.

   Büyükşehir Belediyesi kapalı ve açık otoparklar yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermekle yükümlüdür.

AĞZI AÇIK AYRAN DELİSİ

   Şimdi sıkı durun, imar mevzuatı uyarınca ilçe belediyelerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirlerin, tahsil tarihinden itibaren 45 gün içinde büyükşehir belediyelerine aktarılması ve büyükşehir belediyelerinin bu gelirleri yalnızca otoparkların inşasında kullanılması söz konusudur.

   ‘’ Hayırlı evlat katarda yer, hayırsız evlat satarda yer’’ sözüne nazire yaparcasına satılan binaların parası ile yapılan katlı otopark geliri büyükşehir belediyesine akmaya başladığında ağzı açık ayran delisi gibi bakakalırsınız.

PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ YOK!...

   Yerel yatırım hizmetlerinin finansman ihtiyacını karşılamak üzere yap-işlet-devret, gelir hasılat paylaşımı, işletmenin devri ve benzeri… modeller üzerinde durulabilseydi, bina satışından elde edilen para belediye kasasında kalarak, farlı alanlarda  kullanılabilir yada daha az borçlanılırdı.

   Gelişmeleri takip edememe, olayın sonuçlarının bilinmesine rağmen çözüm üretememe sonucu katlı otoparkın gelirleri, gelecek dönem büyükşehir belediyesine teslim edilecek.

SAKSI KAFALI

   Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u kuşatma hazırlıkları yaptığı sırada, Doğu Roma İmparatoru tarafından Haliç’e gemilerin girişini engellemek için, Haliç’in ağzına gerilen devasa zincirden etkilenip, Veysel Atasoy Caddesi’nde taşıt yolu ile bisiklet yolu arasındaki emniyet şeridine,ahşap  saksıların arasına gerilen plastik zincirle araçların park yapmasını engelleme girişimi IQ’su yüksek insanları kıskandıracak cinsten bir buluş, helal olsun!...

   Keşke, sürüş güvenliği açısından bisiklet yolu üzerinde engellerin bulunmaması gerektiğini unutmasalardı.

YASA TANIMAZLIKTA SINIR YOK!...

   Bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan (yapı) izin belgesi olması gerekir. Yapı kullananım izin belgesi olmadan katlı otoparkın bodrum katı köylü pazarı olarak şubat ayında hizmete açıldı. 2016 yılı sonunda bitirilmesi planlanan yapının hala resmi açılışı yapılamadı. Köylü pazarı sakinlerinin sağlıksız ortamda çalışmak zorunda kaldıkları tepkisi üzerine köylü pazarı zemin kata taşındı. İskan izin belgesi alınmadan köylü pazarı neden açıldı?

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ