Advert
Advert
Advert
BAŞKAN SOKAĞI
Faik MEKİK

BAŞKAN SOKAĞI

Bu içerik 5748 kez okundu.

Yaz boz tahtasına dönen,

Fahri Yücel Sokağa döşenmiş,

Cafcaflı taşlar

Geniş kaldırımda kimler yürür?

Tabi ki başkanlar

Şinanay da yavrum şına şınanay

Tavukçusu, çiçekçisi, kahvecisi …

Dar kaldırıma şükretsin.

Elbet bir gün olur, onlar da başkan

Kiminin kaldırımı geniş,

Kiminin dar olmuş,

Kimin umurunda

Şinanay da şinanay hopa şinanay

Hak mı? Hayır, burası sokakmış

Hak değirmende olurmuş.

Şinanay şinanay…

 

 

YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI

   Plansız, programsız ve ilgili kurumlarla koordineli çalışmamanın sonucu, köstebek yuvasına dönen cadde ve sokaklarda yıllarca çukur,  toz ve toprağın içinde yürümeye mahkum edildik.

   İlk kazma MOBESA kamera sistemi kurulması için vuruldu. Onu sırasıyla doğalgaz, elektrik, su ve yağmur suyu altyapı çalışması izledi. Birbirinden bihaber yapılan çalışmalar sonucu MOBESA sisteminin alt yapısı zarar gördü. Şuan devre dışı, çalışmıyor. Biri kazdı, biri kapattı derken, yıllar yılları kovaladı…

Bu günlere geldik. Alt yapısı biten yerlerde hummalı bir yol ve kaldırım çalışması devam ediyor. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Niyetimiz göz göre göre yapılan yanlışlıkları ve eksiklikleri gün yüzüne çıkarmak. İnönü Caddesi kaldırımları için sokağa atılan 600 bin lirayı unutmadık. Veysel Atasoy Caddesi’ni yarış pistine dönmesine neden olan üçüncü sınıf asfalt yamanmaya başlandı bile, Alparslan Sokakta  mazgalı bulamayan yağmur suyu….

KEPÇEYLE ALIP KAŞIKLA VERİYORLAR

ADINA HİZMET DİYORLAR

   Kazdılar, boru döşeyip kapımızı çalarak 600 lira kutu parası aldılar. Abone olup saat parası ile kullanmadığımız gazın parasını peşin verdik. Bozdukları yolu onarmadan çekip gittiler. Ağzı açık ayran delisi gibi herkes bakakaldı. Ardından elektrik kablosunu yer altına alıp aydınlatma direklerini yenileceğiz, diyerek sokağımızı kazıp , onarmadan çekip gittiler. Kaçak kullanılan elektriğin parasını bizden cebren ve hileyle almaya devam ediyorlar. Belediye boş durur mu? Suya zam yapıp, sayaç okuma, katı atık, atık su, KDV derken su bedeli katlanıveriyor. Yeter mi yetmez!...  Su faturasında ödediğimiz katı atık bedelini bir de çevre temizlik vergisi adı altında alıveriyorlar. Bu yapılanlara  hizmet deyip, geçip gidiyorlar. Biz de iki elimizi başımızın arasına alıp, atılan kazığın hesabını yapa duralım…

 

 

Adı yaya kaldırımı, ama kendisi direk ve trafo kaldırımı

   Alt yapısı tamamlanmış cadde ve sokaklarda önce aydınlatma direkleri yerleştirildi. Hemen ardından başkan  ve beraberindekilerin  gözetiminde görevliler büyük bir özenle direk ve trafoyu kaldırımın tam ortasına denk gelecek şekilde, kaldırım taşlarını büyük bir özenle yerleştirdiler. Her sabah gülümseyen bir yüz ifadesiyle direk ve trafoya pardon diyerek kaldırımdan yürümeye devam ettiler.

 

 

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!...

   Tesadüfen yoldan geçen bir kaldırım mühendisinin bile, aydınlatma direği ve trafoyu yaya kaldırımının tam ortasına denk getirecek biçimde  kaldırım yapması mümkün değil…  Her şey ayan-beyan ortadayken , tüm uyarılara rağmen, yıllardır kaldırımın tam ortasına aydınlatma direği ve trafoyu yerleştirme çabanız, neyin nesi !... Akıl ermiyor.

Beceriksizlikte sınır tanımıyorlar.

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN