Advert
Advert
Advert
BAŞKANA Bİ HALLER OLDU, BU NASIL BİR RUH HALİ?
Faik MEKİK

BAŞKANA Bİ HALLER OLDU, BU NASIL BİR RUH HALİ?

Bu içerik 5868 kez okundu.

   

 

   Toplantının sonuna doğru, masaya vurdu. Büyük bir hışımla ayağa kalktı ve bağırdı. Burada benden başka kimse yüksek sesle konuşamaz. Tarih: 7 Eylül 2017

    Belediye Meclis toplantısı sakin başlamıştı. Gündem maddeleri üzerinde üyeler görüşlerini açıkladılar. İlçemiz muhtelif cadde ve sokaklarında park yeri, park yasağı ve diğer trafik düzenlemeleri üzerindeki konuşmalar uzun sürdü. Belediye personel ve yöneticilerinin kendilerine verilen görevleri ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun yerine getirebilmeleri  ve kendilerini geliştirip problemleri çözebilmeleri için hizmet içi personel eğitimi ile ilgili önerge başkanlığa sunuldu. Bir meclis üyesi bir-kaç cümle konuşmak istediğini söyleyip, başkandan söz istedi. Başkan Semerci önce sakin bir edayla sonra giderek artan bir ses tonuyla  kendisinin başkan olduğunu hatırlatmasını yaparak konuşmasını sürdürdü. Şirazesinden çıktığı her halinden belliydi. Çılgın gibiydi,  ayağa kalkarak  meclis üyesi Faik Mekik’e doğru bağırıyordu. ….. ulan,……… terbiyesiz,………… ben senden akıllıyım……. bana şiir yazıp, yaşlı dedin ve kişiselleştirilmiş bir kamyon laf…..  Bir meclis toplantısı da bu şekilde sona ermiş oldu. 5 Ekim 2017

   Eh, beceriksizlik erbabının dervişliğinden ancak böyle ahenksiz sesler çıkar, şaşıralım mı? Ters giden bir şeyler var ki, bam teline bastımı şirazesinden çıktı. Allah sonumuzu hayır eyleye…

   Fabrika ayarlarını bozacak kadar etkili olan soru önergesi ve konuşmaları kısaca özetleyelim.

·        Ihlamur kokusuyla, kuş cıvıltısının yok edildiği, trafiğin işkenceye dönüştüğü kimliksiz, kültür yoksunu Bir CUMHURİYET MEYDANI olmadı. Yakışmadı DEVREK’İMİZE

·        Devrek’te açılacağı planlanan araç muayene istasyonu TÜVTÜRK’ün  ilgisizlik ve gerekli koşulların sağlanamaması  sonucu Çaycuma’ya kaydırılmasına  seyirci kalındı.

·        MOBESA sistemini kurmakla övünürken, yol yapımı sırasında ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli uyarının yapılmaması sonucu MOBESA sisteminin kablolarının koparak  sistemin devre dışı kalması.

·        27.06.2016  tarihinde Devrek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü muhtelif yolların, kaldırımlarının yapım işi için, ihale düzenledi.

·        Yaklaşık maliyeti 669 000 lira belirlenen işi, ihaleye en düşük fiyat teklifi veren firma 512 007 liraya aldı.

·        SONUÇ REZALET,  İnönü Caddesi yolunun kaldırımları inanılmaz derecede kötü bir işçilikle yapılmış. Girintili çıkıntılı, eğri büğrü, gelişi güzel döşenen bulvar taşları yer yer olduğu yerde çökmüş vaziyette karşımızda duruyor.

·        Daha ürkütücü olanı ise, 3600 metrekarelik ( yaklaşık 3,5 kilometre ) bisiklet yolu ortada yok. Yazıktır, ayıptır,günahtır !...

·         Kamyon ve TIR’ların sokak ve kaldırım işgaline ses çıkarmayan belediye,  esnaftan işgaliye harcı adı altında kiraya eşdeğer ücret talep etti.

·        Attan indirip eşeğe bindirdi, son olarak 2013 yılında 28. si düzenlenen Uluslararası Baston ve Kültür Festivali,  son dört yılda pazar ve işporta tezgahına dönüştürüldü.

·        Gönül isterdi ki, 21. yüzyıl yerel yönetim anlayışı olan katılımcı demokrasi Devrek Belediyesi’nde yaşama geçseydi. Cumhuriyet Meydanı ile Eski Terminal Yenileme Projesin de vatandaş katılımı ve saydam yöntemlerle Devrek’te yaşayanların söz sahibi olması gerekirdi. Projelerin planlama, karar alma ve uygulama süreçlerinde belediye meclisi ve Devrekli devre dışı bırakıldı.

·        Trafik güvenliği ve düzenlemesi ile ilgili yapılacak tüm işlerin organize edildiği bir birim olan Belediye Trafik Memurluğu’nun oluşturulması gerekir.

·        Yılardır kamyon ve TIR parkının açılmaması sonucu, sokak ve kaldırımlar kamyon ve TIR parkına dönüştü.

·        Cumhuriyet Alanı’nda hatalı yapılan kavşak düzenlemesi, yolcu indir- bindirme sonucunda trafik akışı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yanlış yer seçimi, öngörü eksikliği, planlamada eksiklikler olarak sıralandı.

·         KARŞIYAKA’NIN  ÇIĞLIĞINA KULAK VEREN YOK MU?

   Tam tamına Karşıyaka’da heyelan olalı iki yıl oldu.

   Aradan bunca zaman geçmesine rağmen verilen ev sözü yerine getirilmediği gibi,  evin yapılacağı yer bile kesinleşmedi.

  Heyelandan sonra önlem için boşaltılan evlere tehlike geçmesine rağmen vatandaşların geri dönmesine izin verilmiyor.

  Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan siyasiler, yerel yönetim nerelerdesiniz?

·        Toplumsal değerlerimizi alt-üst ederek alandaki ağaçları kesen, alanı açık hava hamamına çeviren zihniyet, hamamın  göbektaşı  mermerlerini kirleten güvercinlere savaş açtı.

·        EN BÜYÜK HIRSIZLIK İMARDA!... ‘’En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor. Ortalıkta dolaşan imar hikayeleri, o kadar rahatsız edici ki hepimizin içini döndürüyor. Bu müthiş bir sıkıntı, adalet duygusunu sarsıyor’’dedi. Bakan Özhaseki, ‘’Bir yerin planında değişim varsa,‘Bir dakika niye değiştiriyorsun?’ deme hakkımız olması lazım, Plan tadilatlarının niye yapıldığını sormamız lazım. Eğer bu tadilatlar makul ve haklı ise ‘Doğru yapmışsınız’ deriz. Değilse ‘Dur’ demek lazım. Parsel bazlı imar değişiklikleri en büyük bela. ‘’

 

İnsanın gerçeklerle yüzleşmesi zoruna gitmemeli…İnsan ben akıllıyım demekle, akıllı olmaz.


İDARE EDEMEDİK FASIL HEYETİNİ KUSURA KALMAYIN

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ