Advert
Advert
Advert
CUMHURİYET MEYDANI RROJESİ / DAĞ FARE DOĞURDU
Faik MEKİK

CUMHURİYET MEYDANI RROJESİ / DAĞ FARE DOĞURDU

Bu içerik 4924 kez okundu.

   

 

   Meydan düzenlemesi, beklentilerin çok gerisinde tam bir fiyasko!... İlkokul öğrencileri arasında düzenlenecek ‘’Cumhuriyet Meydanı Projesi’’ yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrencinin projesi, meydanın bu halinden çok daha güzel olurdu. Akla ziyan bir uygulamayla meydana çakılan yatay ve dikey demir kazıklar, hangi aklın ürünü?... Akıl alacak gibi değil. Hakkını yemeyelim, ülke genelinde düzenlenecek beceriksizlik yarışmasında altın madalyayı kapar.

   Meydanlar,  toplumsal ve kültürel kimliklerin oluşum ortamlarıdır. Meydandaki heykeller bir buluşma noktasıdır. Kullanım alanı en yaygın yerlerdir. Kentte yaşanılan değerler, gelenek ve göreneklerin unutulmasıyla kimliksiz, niteliksiz  mekanlar ortaya çıkar. Oysa kent meydanları kimliği ve kişiliği ortaya koyan önemli bir yaşam alanıdır. Meydanlar toplumsal yaşamın markasıdır.

‘’Devrek’i kasaba havasından kurtarıyoruz’ M. Semerci

Ağaçları kesip, yerine demir direk ve dubaları çakıp, heykelleri kaldırarak mı?

   Her fırsatta akıllı olduğunu söylemekten geri kalmayan Belediye Başkanımız Sayın Semerci, meydandaki büst ve heykelleri kaldırıp meydanı demir ağlarla ördü. Yetmedi, bir ay önce çaktırdığı plastik dubaları söküp, yerine demir kazık (duba) çaktı. Sorduk ne iştir? Dedi, ‘’Devrek’i kasaba havasından kurtarıyoruz.’’

Ben sizlerden yaşlı ve tecrübeliyim 

  ‘’ Zonguldak dışında bir yere gittiğinizde şöyle bir eksiğimiz var. Ben sizlerden yaşlı ve tecrübeliyim. İnsan kolay yetişmiyor, yetişmiş insanlarımızı bir araya gelmiş insanlarımızı,  haksız yere eleştirmeyelim.’’

Belediye Başkanı M. Semerci’nin 27 Temmuz 2017 tarihinde ZGC’ nde verdiği röportaj

Sayın Semerci’nin icraatlarını eleştiren meclis üyesine yönelik sarfettiği sözler ( ulan, terbiyesiz, ben akıllıyım) kara bir leke olarak üzerinde kalacağa benziyor.

 

 

 

 

 

Devrek Belediyesi heykelleri kaldırıp, demir direkleri dikerken,

Bartın Belediyesi Hükümet Caddesini bakın nasıl düzenledi?

Simit ve ağda satıcısı heykellerini caddenin en işlek yerine dikti. Biz de ağzı açık ayran delisi gibi bakakaldık.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU