Advert
Advert
Advert

İBRAHİM TIĞ, MESLEK’TE 31. YILINI KUTLUYOR

Gazetemiz sahibi, şair ve yazar İbrahim Tığ, gazetecilik mesleğine başlayışının 31.yılına girdi.

İBRAHİM TIĞ, MESLEK’TE 31. YILINI KUTLUYOR
Bu içerik 6497 kez okundu.
Advert

   -Yasemin Altun-

 

    Gazetemiz sahibi, şair ve yazar İbrahim Tığ, gazetecilik mesleğine başlayışının 31.yılına girdi. 14 Ocak 1986’da Öğretmeni, Eleştirmen-Yazar Mehmet Yaşar Bilen’in, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Selçuk’a önermesiyle muhabirliğe başlayan İbrahim Tığ, gazetecilikte 31. Yılına girmenin haklı gururunu yaşıyor.

     İbrahim Tığ, İlk, orta ve lise öğrenimini Devrek'te, Yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi'nde “mimar” olarak tamamladı.

    1986 yılında başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat,  İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Sözcükler, Varlık, Yaklaşım vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı.

     2000’e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık (günlük) gazeteleri ile Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek'te, Günlük Bölge Haber Gazetesi'ni kurdu ve halen bu gazetenin sahipliğini ve yazarlığını yapıyor. Sarı Basın Kartı sahibi olan Tığ, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi.

    Rüştü Onur’un çırmak isteyip de ömrü yetmediği Şehir edebiyat dergisini 13 yıldır Devrek’te çıkartıyor. (Dergi 100. Sayıya ulaştı)

     İbrahim Tığ’ın eserleri de şöyle: İlk Yaz Vurgunu  (Şiir-1994), Neler Gizliyor Adın  (Şiir-1998), Karabayır   (Öykü-2005), Yitik Zaman Düşleri  (Şiir-2006), Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri (Araştırma-2010), Rüştü Onur: Mektubun Avcumda (Mektup-2013), Rüştü Onur: Sanatı / Yaşamı ve Eserleri-2014

Sarıaylar (Şiir-2014), Rüştü Onur: Benim Şeker Yavrum (Araştırma-2015) ve Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri (Yakında çıkacak).

     Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) kuruculuğunun yanısıra; Kızılay Devrek Şubesi, ADD Devrek Şubesi ve Türk Hava Kurumu (THK) gibi derneklerin de üyesi de olan İbrahim Tığ evli ve 2 çocuk babası.

     İbrahim ağabeyimize daha nice başarılı yıllar diliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR