Advert
Advert
Advert

KOCAMAN’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

KOCAMAN’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
Bu içerik 15419 kez okundu.
Advert

    Akıncı üssü iddianamesi tamamlandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 1 numaralı, firari Adil Öksüz de 2 numaralı şüpheli olarak yer aldı Kemal Batmaz ise darbe girişimin 3 numarası olarak yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetçiler arasında yer aldı.

    İddianamede 25'i general rütbesinde 481 şüpheli bulunuyor. Asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı. İddianamede terör örgütünün 45 yöneticisi için 303'er kez ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası isteniyor.Firari Adil Öksüz'ün telefonu en son 19 Temmuz'da Akyazı da sinyal verdi.

     Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin merkezi olduğu iddia edilen Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.Darbe girişimini  Akıncı Üssü'nde yönettikleri belirlenen sivil isimlerinden Adil Öksüz, Kemal Batmaz,Harun Binici, Nurettin Oruç ve Hakan çiçek'in darbedeki rollerinin de anlatıldığı iddianamede darbenin asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı.

     FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin  iddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul  SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve  Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne  kaçırması olayları da yer alıyor.

GENELKURMAY VE KUVVET KOMUTANLIKLARI...

     FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin  iddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları,  Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı,  MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı  Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine TBMM'nin,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat  Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması  olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki darbeye  teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsıyor.

570 KLASÖR, 4BİN 600 SAYFA

    Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Başsavcı Vekili Ergün Şahin ve Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç ortak basın açıklaması yaptı. Kocaman, “Akıncı üssü iddianamesi tamamlandı. Bugün itibariyle gönderdik. 570 klasör. 4 bin 658 sayfalık iddianame” dedi. Kocaman, iddinamenin bir numaralı şüphelisinin Fetullah Gülen, iki numaralı Adil Öksüz ve üç numaralı şüphelinin Kemal Batmaz olduğunu söyledi. Kocaman, dosya kapsamında bir orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üstteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay, 1 uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüpheli olduğunu söyledi..

     Kemal Batmaz Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü ve tutuklu.  Adil Öksüz'ün üstü ya da eşiti olduğu değerlendiriliyor.  darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde görüntüleri ortaya çıktı. Tıpkı Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında bulunmasına ilişkin "Kazan'a arsa bakmaya gitmiştim" demişti.

MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

    Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün 15 Temmuz  2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin  iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

ERDOĞAN MAĞDUR VE ŞİKAYETÇİ

     Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail  Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında  mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.

303 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

     FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili  iddianamede, terör örgütünün 45 yöneticisi için 303'er kez ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası isteniyor.

AİLECEK BYLOCK'ÇULAR

    İddianamede, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY mensuplarınca örgüt  iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur  Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı tespiti yer aldı. Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 19 Ağustos  2014'te ByLock programını yüklediği ve kullandığının ortaya çıktığı belirtildi.

ABD KONSOLOSLUĞU ARADI AMA...

     Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016  saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu'ndan arandığı, Öksüz'ün telefona yanıt  vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği kaydedildi.

ÖKSÜZ EN SON 19 TEMMUZ'DA AKYAZI'DAYDI

     FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili  iddianameye göre, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından,  18  Temmuz 2016'da saat 08.01'de Esenboğa Havalimanındaki, saat 09.27'de ise Sabiha  Gökçen Havalimanındaki baz istasyonundan hizmet aldığı tespit edildi. Öksüz, aynı  gün saat 11.10 ve 22.48'de İstanbul Üsküdar, saat 23.47'de İstanbul Atatürk  Mahallesinde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün, 19 Temmuz'da saat 12.43'te  Sakarya Akyazı'daki baz istasyonunu kullandı.

 2 UÇAK ERDOĞAN'IN UÇAĞINI TAKİPLE GÖREVLENDİRİLDİ

    Darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullanıldı. Bunlardan 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR