Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: YATIRIM TEŞVİKLERİ HEDEFİNE ULAŞMADI

Demirtaş, yatırım teşvik uygulamaları ile ilgili olarak bir meclis araştırma önergesi verdi.

DEMİRTAŞ: YATIRIM TEŞVİKLERİ HEDEFİNE ULAŞMADI
Bu içerik 2146 kez okundu.
Advert

     CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yatırım teşvik uygulamaları ile ilgili olarak bir meclis araştırma önergesi ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemi ile de doru önergesi verdi.

     AKP’nin bugüne kadar süslü ve sihirli sözler ile açıkladığı yatırım teşvik paketlerinin, uygulamadaki etkisinin çok sınırlı olduğunu ve hedeflerine ulaşamadığının açıklanan rakamlarla ortaya konulduğunu ifade eden Demirtaş, “İşsizliğin yüksek olduğu, sektörlerin daraldığı, ekonomideki dalgalanmaların yoğun olduğu bizim gibi ülkelerde, yatırım teşviklerini 6 yıl önce hazırlanmış bir rapor üzerinden yapmak, sağlıklı ve doğru sonuçları doğurmamaktadır.

     Yatırım ortamının iyileşmesi ve yatırımların artması için, OHAL’in kaldırılması, demokrasi ve hukukun güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, ekonomide hızla yapısal reformlarının yapılmasının iş dünyası tarafından sıklıkla dile getirdiğini kaydetti.

     Yatırım teşviklerinin son olarak 19.06.2012’de Resmi Gazete’de yayınlanan 2012-3305 sayılı ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Karar’ ile düzenlendiğini hatırlatan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti;

İKİ YILDA BİR YENİLENSİN

     “Bu karar gereği iller, Kalkınma Bakanlığı SEGE 2011 raporu esas alınarak 6 bölgeye ayrılmıştır. Buna göre; yatırım teşvik uygulamalarındaki bu bölgeler ve bu bölgeler için yer alan iller, bölgesel desteklerden faydalanabilecek sektörler, büyük ölçekli yatırımlar ile teşvik kapsamında olmayacak yatırımlar, teşviki belli şartlara bağlı yatırım konuları hakkında düzenlemeler yapılmıştır. Bu teşvikler, önceliği olan bölgelerde, yatırımın türüne göre verilen çeşitli destek, indirim ya da muafiyetleri kapsamaktadır. Teşvik sistemine dayanak teşkil eden SEGE 2011 sosyo-ekonomik parametreleri gözden geçirilerek değiştirilmeli, bu parametrelerin ekonomik olanları ön plana çıkarılmalı ve bu veriler 2 yılda bir yenilenmelidir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR