Advert
Advert
Advert

DEVREK, 7 SAAT ELEKTRİKSİZ KALDI

Devrek’te elektrik kesintisi vatandaşları çileden çıkardı. Sıcak havalardan bunalan vatandaşları bir de 7 saatlik elektrik kesintisi bıktırdı.

DEVREK, 7 SAAT ELEKTRİKSİZ KALDI
Bu içerik 2990 kez okundu.
Advert

   Devrek’te elektrik kesintisi vatandaşları çileden çıkardı. Sıcak havalardan bunalan vatandaşları bir de 7 saatlik elektrik kesintisi bıktırdı.  Esnaf sıcak havada uzun süren elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirtti.

   Devrek’te sabah 06.00 ile 13.00 saatleri arasında yaşanan elektrik kesintisi başta kasap, lokantacı, dondurmacı, tavukçu gibi esnafımız olmak üzere hemen tüm esnafımızı etkiledi.

    Evlerdeki vatandaşlarımız da buzdolaplarında sakladıkları yiyeceklerin zarar gördüğünü belirterek; “Zaten sıcak havalar bizleri bunaltmışken bir de buna elektrik kesintisi eklendi. Buzdolapları ve dondurucularımızda sakladığımız besinlerimiz bu kesintiden etkilendi. 7 saatlik elektrik kesintisi ne demek? Bunu daha az aralıklarla beli bir proğram dahilinde yapmış olsalar biz de fazlasıyla etkilenmeyiz” diye tepkilerini gösterdi.

    Vatandaşların, esnafın mağdur edildiğine işaret eden gazeteci-yazar İbrahim Tığ da, Devrek’in sahibi yok, bir ilçe e bu sıcak havada 7 saat elektrik kesintisi yapılıyor, vekiller, kaymakam, belediye başkanı bu duruma kayıtsız kalıyor, dedi.

    Tığ şunları söyledi; “Elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermeli, yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır. Vatandaşlar ve esnafımız bu 7 saatlik elektrik kesintisinden büyük zarar gördü. Maden kesintiler yapılacaksa bu etkin kanallarla halkımıza duyurulmalıdır. Özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır.”

    Öteyandan Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi (BEDAŞ)’nin resmi sitesinde, Devrek’te;

27 Haziran-Pazartesi 09.00-17.00

28 Haziran - Salı  09.00-17.00

29 Haziran -Çarşamba   09-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacağı bilgisi yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR