Advert
Advert
Advert
HOŞ GELDİN RAMAZAN
Faik MEKİK

HOŞ GELDİN RAMAZAN

Bu içerik 4871 kez okundu.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli

Kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli

Kalbiniz merhametli, bedeniniz sağlıklı

Yüzünüz mutlu, gününüz kutlu

RAMAZANINIZ HAYIRLI OLSUN

 

    On bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş bulunmaktayız. İslamiyet’te oruç tutma, iyilik ve güzellik ayıdır. Oruç sabrın yarısıdır.Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi Kuran-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır.Ramazan boyunca cami ve evlerde mukabele okunması, hatimler yapılması gelenek haline gelmiştir.Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan ‘’Kadir Gecesi’’ bu ay içerisindedir. Ramazan ayında fitre verilmesi dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini hatırlatır.

     Kuran’daki Müslüman Nasıl Bir İnsandır? Doğru, güzel söyleyen, güvenilen insandır.

     DOĞRULUK; Kuran’daki Müslüman, doğru ve güzel söz söyleyen, kendisine güvenilen ve davranışı ile örnek olandır. ALLAH doğru sözlülere doğruluklarının karşılığını verecek.İkiyüzlülere de dilerse azap edecek.

İslam-ı Kuran-i ve Muhammedi ölçülerde yaşamalıyız.

Emevi şahsiyetsizliğinin ürettiği ölçülerde yaşamamalıyız.

EGEMENLERİN İSLAM’I DEĞİL, EZİLENLERİN İSLAM’I

    Kur’an-ın 30 suresi boyunca hiçbir putun ismi sayılmaz. Kur’an putları yaratan sosyal sisteme karşı koymuştur.Henüz ilk surelerinde sert biçimde mülkiyeti eleştirir. Maun Suresinde ‘’Onların namazı lanetlidir’’. Ezilenlere önderlik vaat eder. (Kasas Suresi) Mal çoğaltma işini lanetler (Tekasür Suresi) İhtiyaçtan fazla malın dağıtılmasını emreder. ‘’Bakara Suresi 229. Ayet’’ Sınıfları lanetler ve eşitliği emreder.’’Nahl Suresi 71. Ayet’’ Sana neyi dağıtacaklarını sorarlar. Deki; kazancınızdan ihtiyacınızı karşılayan kısmından artanın tamamını ( Bakara Suresi 219. Ayet )

    Ve sana neyi infak (pay) edeceklerini de soruyorlar. De ki: "Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin." İşte Allah, ayetleri size böyle açıklar ki, derin derin düşünebilesiniz.’’

Hazret-i Ömer, Şam’a giderken deveye binme sırası kölesine geldiğinde, şehrin kapısına varmış olmalarına rağmen deveye ısrarla kölesini bindirmiş ve kendisi yaya, kölesi ise devenin üzerinde olduğu hâlde Şam’a girmişti. İşte bu da, kâbına varılmaz bir infaktır.( paylaşmaktır)

      Dağlara buğdayları serpin; Müslüman bir ülkede ‘’ kuşlar aç kaldı ‘’ demesinler.

     Hz. Ömer’in bu sözünden gözümüzün yaşarmaması mümkün mü?

Günümüz abdestli kapitalisti S. Arabistan ve BAE ülkelerine bir tane Müslüman mülteciyi almadıkları gibi ABD Başkanı Trump’ın kızının vakfına 100 milyon dolar bağış yaptı. S.Arabistan Kralı Selman ABD ile 280 milyar dolarlık antlaşma yapıp, 110 milyar dolarlık silah satın aldı. Hele hele çoğu Müslümanın açlıktan öldüğü bir dünyada!... Bu şerefsizleri Allah ıslah etsin, demeye bile dilim varmıyor.

      Halife Ömer’in kimler tarafından neden öldürüldüğü şimdi daha iyi anlaşılıyor.

     Gelelim Günümüze,

     Açlıktan ve şişmanlıktan insanların öldüğü garip ve adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Hem de tüm ekonomik ve teknolojik gelişmeye rağmen. 2010 yılına ait araştırmada 3 milyonu aşkın kişi şişmanlığın yol açtığı hastalıklardan öldü. Aynı yıl açlıktan ölenler ise 1 milyonun üzerindeydi. Yarabbim ne tuhaf bir olay ! Fazla yedikleri için ölenler açlıktan ölenlerin 3 katı idi. Şişmanlıktan kaynaklanan hastalıklardan ölenlerin bir kısmı yiyeceklerini paylaşabilselerdi, her iki taraftan da kimse ölmeyecekti.

     En üzücü yanı ise tüm bunlara sebep olan vahşi kapitalizmin değirmenine su taşıyan Müslümanlar!...

     Hem Allah’a, hem paraya tapılmaz. Bir kişinin iki Rabbi olmaz.! İhtiyaç fazlası malını paylaşmayanlar, dini imanı para olanlardır.

Kısacası ne herkesten daha fakir, ne herkesten daha zengin bir yaşam olmalı tıpkı Kureyş halkı gibi…Günümüz abdestli kapitalistleri Kur’an-ı mızrak ucunda taşıyıp, yat, kat ve mülk sayısını artırmakla meşguller.

İslam dininde ‘’havaic-i asliye’’ denilen aslı ihtiyaçlar dışında mal edinme ‘’haramdır’’

      “HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.” HZ. MUHAMMED

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR