Advert
Advert
Advert
KARŞIYAKA’NIN ÇIĞLIĞINA KULAK VEREN YOK MU?
Faik MEKİK

KARŞIYAKA’NIN ÇIĞLIĞINA KULAK VEREN YOK MU?

Bu içerik 5105 kez okundu.

Tam tamına Karşıyaka’da heyelan olalı iki yıl oldu.

Aradan bunca zaman geçmesine rağmen verilen ev sözü yerine getirilmediği gibi,  evin yapılacağı yer bile kesinleşmedi.

Heyelandan sonra önlem için boşaltılan evlere tehlike geçmesine rağmenvatandaşların  geri dönmesine izin verilmiyor.

Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan siyasiler, yerel yönetim nerelerdesiniz?

Yıl 2015, Karşıyaka mahalle sakinleri sıcak bir Temmuz  akşamı bayram sabahına uyanmaya hazırlandıkları sırada dünya başlarına yıkıldı.

16 Temmuz 2015 tarihinde Karşıyaka Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda bir okulun yıkılması, bazı evlerin kayması ve zemindeki derin çatlaklar, görenleri dehşete düşürdü.

Vatandaşlar heyelana karşı tedbir alınmadığını ileri sürerek, karayolunu trafiğe kapatarak tepki gösterdiler.Evlerinden olan mahalle halkı bölgede yeterli çalışma yapılmadığı görüşünde. Tahliye edilen heyelan zede vatandaşlar kirası devlet tarafından karşılanacak konutlara ve misafirhanelere yerleştirilmeye çalışıldı. Bu süreç çok sancılı geçti.

Ereğli-Devrek karayolu yapımı sırasında; yol güzergahının jeolojik toprak yapısının incelenmeden,  tahrip edilen ve kaybedilen yol menfezleri ile harfiyatın yamaca dökülmesi, heyelanı tetiklediği mahalle sakinlerinin ortak düşüncesidir.

Sorumluluktan kaçan koca koca adamlar işi Allah’a havale edip, ağız birliğine varmışcasınasessizliğe büründüler. Ayrıca üniversiteler, karayolları, DSİ, AFAD ve diğer kurumların yürüttüğü çalışmalardan heyelan zedeleri rahatlatacak herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Tedbir amaçlı tahliye edilen vatandaşların evlerinin ortasından geçen köy yolu ulaşıma açık tuıtulduğu halde vatandaşların evlerine yerleşmelerine izin verilmemesi tepkiye yol açıyor. Afete maruz alanın daraltılarak evlerine dönmek isteyen heyelan zedeler yetkililerden ilgi ve yardım bekliyorlar.

Mahallenin AFETE MARUZ BÖLGE ilan edilmesi, çok katlı binası olanlara bir daire verilmesi, başka mahallede evi olanlara ise hiçbir yardımda bulunulmması tepkilere yol açtı. Heyelan alanı Kentsel Dönüşüme dönüşürse mağduriyetlerin kısmen azalacağı düşüncesindeler.

Bir grup mahalle sakini ise heyelanda ihmali bulunanların cezalandırılması düşüncesiyle ilgili kurum hakkında  tazminat davası açtılar.

UYUYAN YÖNETİCİLERİMİZ

28 ŞUBAT 2012

 

 

HEYELAN GÖZ GÖRE GÖRE BAĞIRA BAĞIRA GELDİ.

Ereğli karayolunun 6. Kilometresi Nizamlar Köyü mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kaymakam Hüseyin Öner’in konuyla ilgili açıklaması: Nizamlar Köyü Boduroğlu Mahallesi mevkiinde ciddi bir heyelan söz konusu oldu. Yolumuz ulaşıma kapandı, maalesef Karayolları Teşkilatından yetkili arkadaşlarımızla birlikte heyelan yerini inceledik ve değerlendirdik. Bu konuyla ilgili yeni bir tedbir alınıncaya kadar, bu söz konusu yol güzergahını açacak zamana kadar ve yeni bir tedbir uygulanıncaya kadar Ereğli yolumuzu Çomaklar Gürçeşme köylerimizden geçiş veriyoruz.

Vatandaşlar devletten yardım bekliyor: Devrek-Ereğli karayolu üzerinde bulunan ve heyelan nedeniyle evlerin çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten vatandaşlar devletten yardım bekliyor. Nazif Karadeli (77)’’ Evlerimiz Ereğli karayolu üzerinde, heyelanla karşı karşıya kaldık. Heyelan evimizin önüne kadar yaklaştı. Ereğli yolu göçtü bizim evlerimizde tehlikede. Yetkililerden yardım istiyoruz. Hayatımız tehlikede’’ dedi.

21 MAYIS 2015 Ereğli-Devrek Karayolu Nizamlar Köyü Mevkii

 

 

 

26 Haziran 2015 tarihinde Karşıyaka Mahalle Muhtarı Yavuz Korun, mahallede heyelan tehlikesini dile getiren dilekçesini ilgili resmi kurumlara vermesine rağmen gerekli önlem ve tedbirlerin alınmyışı ibret verici.

 

İHMAL BÜYÜK !...

HEYELANI ÖNLEYECEK  ÖNLEMLER ALINMADI!...

HEYELAN GÖZ GÖRE- GÖRE GELDİ!...

16 TEMMUZ 2015

 

 

İhmalkaruygulamalar mahalleyi afete açık yer haline getirdi.

 

 

  Yetkililer, ilgili kurum ve kuruluşlar, belediye başkanı ve  milletvekilleriİpe Un Sermeyi bir kenara bırakıp aynı durumda siz olsaydınız, düşüncesiyle hareket ederek heyelanzedelerin çığlığına kulak verin

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR