Advert
Advert
Advert
GARİP DÜNYA

GARİP DÜNYA

Bu içerik 1827 kez okundu.

   Ortadoğu’da bitip tükenmeyen savaşlar; Avrupa’da ülkemize yönelik her türlü girişimler; Amerika’nın tutumu; dost bildiğimiz Müslüman ülkelerin tavrı… Bizim bu dünyada hiç mi yerimiz yok acaba dedirtiyor adama. Bir de bitmek tükenmek bilmeyen, iktidarın kin ve nefret duyguları…

   Eğitim sorunları ayyuka çıktı. Sınavlarda ortaya çıkan onca yolsuzluklardan sonra TEOG sınavlarını kaldırma kararı aldılar. Oysa en büyük haksızlıklar yüksekokul sınavlarında ortaya çıkmadı mı? Milyona yakın öğrencinin açıkta kaldığı bu sınavların ya tamamen kaldırılması ya da doğruluğundan kesin emin olunan yöntemler uygulanması konusunda da adımlar bekleniyor. Ya KPSS! Üniversitelerden mezun olanların süründürüldüğü sınavlardaki şaibeler de ayyuka çıkmadı mı? Bu sınavlarda yapılan usulsüzlükler hala mahkeme kapılarında değil mi?

   Tarım ülkesi olan ülkemizin gelinen noktada dışarıdan tahıl ithal etmesi bizim yirmi birinci asırda hangi düzeylere indiğimizin bir göstergesi! Utanılacak bir durum doğrusu! Hele de buğday, mısır, hayvan yiyeceği (Sap-saman) gibi ürünler… Akıl tutulması yaşıyoruz vesselam.

   Güzelim ormanlarımızın yok edilmesi yürekleri yakıyor. Kâh ağaçları keserek kâh da yangınlar çıkararak ülkemizin güzel ormanları yok ediliyor. Üç kuruşa yabancılara peşkeş çekiliyor. Ülkemizin nefessiz kalmasına mı yanarsın, ulusal bütünlüğümüzün bozulmasına mı, bilemedim gitti!

   Fındık üreticileri, sebze – meyve üreticileri, üzüm – tütün üreticileri kan ağlıyor. Verilen fiyatlar hiç de tatmin edici değil. CHP, önce fındık üreticileri için yürüyecek. Sonra da arkası gelecek yürüyüşlerin. Üreticilerin her zaman yanında olduklarını gösterecek iktidara. Adamlarda yüz sanırsın kösele!

   “Dünyanın üzerinde kurulu direk

    Bu düzeni kim kurdu biz nerden bilek

    Emek zayi olmayınca sızlar mı yürek…” demiş halk ozanı. Alın teri ile topraktan, tarladan geçinenlerin halini anlar mı ki ağababaları hı?

 

   Atatürk heykellerine saldıranlar yaptıkları işi dinle, imanla anlatmaya çalışıyorlar… Sapkınlıklarını kitaba uydurmanın yolunu bulmuşlar kısaca. Ortalıklarda fink atıyorlar böyleleri. Bunlara bir de bazı basın mensupları ve şarlatanlar da katılmaz mı, alın size püsküllü bela!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR